Rize'de Hekimliğe Merhaba Sempozyumu Düzenlendi

Rize'de Hekimliğe Merhaba Sempozyumu Düzenlendi
Rize İl Sağlık Müdürlüğü ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesince “Hekimliğe Merhaba” sempozyumu düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve iki gün süren sempozyumda, alanında uzman hocalar tarafından hekimlere, meslek yaşamlarında kendilerine büyük katkı sağlayacak bilgiler sunuldu.

Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Tıp Fakülteleri ve akademisyenlerinin öğrenciler üzerindeki temel amacının etkili, bilgili ve hasta güvenliğini ön planda tutan hekimler yetiştirmek olduğunu ifade ederek, “Sizlerin donanımlı olmasını, güncel bilgilerle update edilmenizi ve gelecek bilgileri de yakın bir şekilde takip edebilmenizi sağlamanız aslında bizlerin sorumluluğudur. Bunun için gayret gösteriyoruz.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, “Acil Oryantasyon Eğitimi” temalı sempozyumda, Acile Giriş, Kritik Aciller, EKG, Çocuk Acil, Arrest ve Travma, Sevk Yönetimi ve Adli Oturumu olmak üzere altı oturum gerçekleştirildi.

Oturumlarda, “Yeşil Alan Hastalıkları ve Sık Yazılan Reçeteler”, “Acilde Röntgen Yorumlama”, “Acilde Sık Kullanılan Orderlar”, “Tetkik İsteme ve Değerlendirme”, “Göğüs Ağrısına Yaklaşım”, “Nefes Darlığına Yaklaşım”, “Nörolojik Aciller”, “Temel EKG”, “Ölümcül EKG Ritimleri”, “Çocuklarda Resüsitasyon”, Ateşli Çocuğa Yaklaşım”, “İleri Kardiyak Yaşam Desteği”, “Travma Yönetimi”, “Uygun Merkeze Transfer” ve “Adli Vaka Bildiriminde Bulunma ve Adli Rapor Yazımı” konu başlıkları ile sunumlar yapıldı.

rizede-hekimlige-merhaba-sempozyumu-duzenlendi.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum