Rize'de ‘Her Fener Bir Tarih’ Yürüyüşü Düzenlenecek

Rize'de ‘Her Fener Bir Tarih’ Yürüyüşü Düzenlenecek
Rize'de kültürel yozlaşmaya dikkat çekmek adına Rizeli Kadınlar Dayanışma Derneği (RİKAD) tarafından ‘Her Fener Bir Tarih’ adlı yürüyüş düzenlenecek.

Onursal Başkanlığını Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın eşi Menduha Kasap’ın yürüttüğü Rizeli Kadınlar Dayanışma Derneği (RİKAD) tarafından kültürel yozlaşmaya dikkat çekmek adına Rize’de ‘Her Fener Bir Tarih’ adlı yürüyüş düzenlenecek.

6 Eylül Cumartesi günü saat 19:30’da düzenlenecek olan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak ve Rize Sahil Parkı’nda son bulacak.

Rize yöresine özgü tarihi el fenerlerinin yakılarak yapılacak olan yürüyüş, tulum dinletisi ve havai fişek gösterilerine sahne olacak.

Teknolojinin kültürü yozlaştırdığını ve buna dikkat çekmek adına böyle bir etkinlik düzenleyeceklerini belirten RİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Selda Albayrak, “Ne yazık ki tarihimizi unutma aşamasına geldik. Gençliğimizi telefonların ve bilgisayarların ışığından kurtarıp tarihimizin ışığında geleceğe taşımak istiyoruz. Evlerimizde dedelerimizden kalan tarihi el fenerlerini yakarak yapacağımız yürüyüşte, tarihin öğrenilmesi gerektiğine vurgu yapmak istiyoruz. Düzenlediğimiz yürüyüşe bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum. ” dedi.