Rize'de heyelana önlem alınıyor

Rize'de heyelana önlem alınıyor
Rize'nin Güneysu ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Minder, ilçede daha önce toprak kayması meydana gelen bölgede heyelan riskinin önlenmesi için çalışma başlatıldığını söyledi.

Minder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 2002 yılında meydana gelen ve 18 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi sırasında, ilçe girişindeki yamaçta toprak kayması meydana geldiğini belirtti.

Toprak kayması olan yamacın istinat duvarıyla desteklendiğini ve burada daha kapsamlı önlemler alınması için Karayolları tarafından proje geliştirildiğini ifade eden Minder, ''Ancak kamulaştırma işleminin uzun sürmesi nedeniyle bu çalışma bugüne kadar yapılamadı. Kamulaştırma işleminin tamamlanmasının ardından bölgede çalışmaya başlanıldı'' dedi.

Heyelan riski taşıyan yamacın kazık çakılarak güçlendirileceğini ifade eden Minder, şöyle konuştu: ''Bu çalışmalar nedeniyle ilçe girişindeki kara yolu, yol üzerindeki çalışmanın tehlikeye neden olabileceği gerekçesiyle trafiğe kapatıldı. İlçeye ulaşım şu an Adacami köyü üzerinden sağlanıyor. Bu çalışmayla bölgedeki heyelan riskinin ortadan kaldırılması hedefleniyor''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilçenin Merkez Mahallesi'ndeki evinin heyelanlı bölgede bulunduğu yönündeki iddianın da doğru olmadığını belirten Minder, ''Başbakan Erdoğan'ın evi heyelanlı bölgeye 700-800 metre uzaklıkta. Heyelanlı bölgeyle ilgisi yok'' diye konuştu.