Rize’de İçme Suyunda Yaşanan Kesintiler Su Göleti ile Giderilecek

Rize’de İçme Suyunda Yaşanan Kesintiler Su Göleti ile Giderilecek
Rize Merkez ve 9 ilçenin içme suyunu karşılayan Andon içme suyunda yaşanan su kesintilerinin önüne geçilebilmesi için Çağrankaya Deresi üzerinde su göleti oluşturulacak.

Rize Belediyesi, kentin içme suyu şebekesinde yaşanan kesintilere karşı alternatif bir çalışma içerisine gitti. Bu kapsamda Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Merkez dahil 9 belediyenin içme suyunun karşılandığı ana su kaynağı Çağrankaya Deresi üzerinde DSİ tarafından yapılması planlanan su göletinin sondaj çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Metin, incelemeleri sonrasında yaptığı değerlendirmede su havzalarına doğrudan giren suyun oluşturulacak olan yeni bir gölet sistemi ile havzalara girmesinin sağlanacağını kaydederek, “Bu sayede suyun azaldığı aylarda oluşturulan göletle suyun daha fazla muhafazası sağlanarak kayıpların önüne geçilmiş olacak.Su kaynakları debisinin azaldığı dönemler kurak geçen yaz aylarında ve donmanın yaşandığı kış aylarında gölette biriktirilen su kullanılarak olabilecek su kesintilerinin önüne geçilecek. Bu gölet ayrıca, aşırı yağışlarda gelen rusubatı tutarak meydana gelebilecek taşkınları da önleyecek. Sondaj çalışmalarının ardından göletin etüd ve projeleri hazırlanarak yatırım planına alınarak sonrasında ise ihaleye çıkılacak.” dedi.

rize’de-icme-suyunda-yasanan-kesintiler-su-goleti-ile-giderilecek-(1).jpgrize’de-icme-suyunda-yasanan-kesintiler-su-goleti-ile-giderilecek-(2).jpgrize’de-icme-suyunda-yasanan-kesintiler-su-goleti-ile-giderilecek-(3).jpgrize’de-icme-suyunda-yasanan-kesintiler-su-goleti-ile-giderilecek-(4).jpg