Rize'de İftar Çadırında 10 Günde 25 Bin Kişi İftar Açtı

Rize'de İftar Çadırında 10 Günde 25 Bin Kişi İftar Açtı
Rize Belediyesi tarafından düzenlenen ve yardımsever işadamları tarafından desteklenen Rize’deki iftar yemeklerinde 10 günde 25 bini aşkın insan iftar açtı.

RİZE'DE HAYIRSEVER İŞADAMININ İFTAR YEMEĞİNDEN 5 İLÇE NÜFUSU İFTAR AÇTI...

Rize Belediyesi tarafından Kültür Park’ta düzenlenen ve ilk 10 günün tüm masrafları Rizeli İşadamı Ekşioğlu Vakfı Eski Başkanı Ali Ekşi tarafından karşılanan iftar yemeğinde 10 gün boyunca iftar açanların sayısı 25 bini geçti. Bu sayı Rize’nin nüfus bakımından en düşük nüfusuna sahip olan Hemşin, İkizdere, Çamlıhemşin, Derepazarı ve İyidere ilçelerinin toplam nüfusuna eşdeğer oldu. Ramazan ayı sonuna kadar bu sayının 75 bini aşması bekleniyor.

iftar-yemegi-7.jpg

Bu akşamki iftar programına Rize’de görev yapan basın mensupları da davet edilirken programa ayrıca Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rizeli İşadamı Ekşioğlu Vakfı Eski Başkanı Ali Ekşi, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, AK Parti Şalpazarı Belediye Başkan Aday Adayı Necati Selvitop, Ak Parti Rize İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve 2.500 dolayında vatandaş katıldı. Yemek sonrasında ise Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, basın mensuplarıyla birlikte toplu olarak fotoğraf çektirdi.

iftar-yemegi-1.20130718230447.jpg

Yemek sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Hayırsever İşadamı Ali Ekşi yaptığı açıklamada, “Çok güzel bir gece.  Böyle geceleri Allah hepimize nasip etsin. Şu an çok mutlu, çok duyguluyum. İnşallah seneye yine bu salonlarda birlik beraberlik içerisinde iftarlarımız olacaktır.” dedi.

ali-eksi.20130718230516.jpg

Hayırsever işadamı bir gazetecinin iftar yemeğiyle ilgili “Başkana bir sözünüz vardı. Rize caddelerini isterseniz kapatırız ve iftar yemeği verdiririz.” şeklindeki sorusu üzerine ise “2011’de Sayın Belediye Başkanımızla İkizdere’de görüştüğümüzde Rize’nin hangi sokağını istiyorsanız isteyin kapatırız. Yeter ki orada Ramazan’da iftar yemeği verelim. Nasip burada oldu. Burada yemeğimizi verdik. Çok mutluyum.” dedi.

iftar-yemegi-2.20130718230530.jpg

Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ise yaptığı açıklamada, Ramazan Ayının birlik, beraberlik, kardeşlik, rahmet ve mağfiret ayı olduğunu belirterek “Rize Belediyemizin yıllarca sürdüregeldiği geleneksel iftar sofralarını şenlendirme hususunda sponsora gerek kalıyor. Tabiki hayır sahiplerinin bu konudaki katkısı çok önemlidir. Ali Ekşi abimizden Allah razı olsun. Bu ayın ilk 10 gününün tüm masrafını kendisi karşıladı. Sayın başkanımızla birlikte kendisine destek vermesini teklif ettiğimizde “Zaten böyle bir sözüm vardı memnuniyetle” dedi. Ve bugün 10. gün yanılmıyorsam Ali Ekşi’nin bu yılki sponsorluğu burada bitti. Ama bundan sonra başka yerlerdekendisi desteklerine devam edecektir. Bu yıl bu Ramazan içinde, gelecek Ramazanlar içinde bereketle arttırılmasını ve desteğinin devamını diliyorum. Kendisine de çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

nusret-bayraktar.20130718230545.jpg

Bayraktar, açıklamasını şöyle sürdürdü: Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe muhtaç olduğumuz bu günlerde ülkemiz ve insanımız özellikle Müslümanlar üzerinde oynanan oyunlar vardır. Türkiye’de vardır, Ortadoğu’da vardır, Mısır’da vardır. Bu, dünyadaki barışı, kardeşliği, huzuru bozmak isteyen şer odakları kendi çıkarları uğruna kısa vadeli kendi çıkarları uğruna yapmış oldukları tezgahları oyunları bozabilmenin yolu Ramazanın da verdiği bereketle, birlikle, güçle, merhametle Allah’ın desteğiyle biz kendi içimizde ciddi bir intişamla kardeşliği, kaynaşmayı, dayanışmayı, yardımlaşmayı sağlayacak olursak Cenabı Hakkın açlığa oruca ihtiyacı yoktur. Biz Allah rızası için oruç tutuyoruz ama Cenabı Hak bu orucu bize farz kıldığı zaman öncelikle kendi sıhhatimizi, kendi vücudumuzun daha sağlıklı bir şekilde ayakta durabilmesi ve devam ettirebilmesi açısından bir tavsiyesidir. Ayrıca aç kalarak nefsimizi kontrol altına alırken aç olan insanların açlığını da hissederek onlara da yardımlaşma duygularımızı hatırlattığı açısından çok önemlidir ve bunun dışında en önemli olan konu ülkemizdeki birlik ve beraberlik ve Türkiye’nin kalkınmasını işsiz olan insanların, aç olan insanların, kimsesiz olan insanların kimi olacak açlığını doyuracak, huzurunu sağlayacak, genç nesillerimize iş ve istihdam sağlayacak alanların gelişmesine katkı sağlayacak yatırımlar yapabilmenin yolu da bu birlik ve beraberlikten geçer, istikrardan geçer. Birlik ve beraberlik bereketin ölçüsüdür, bereketin dinamiğidir, bereketin kaynağıdır. Eğer birlik ve beraberlik olmaz, eğer dayanışma olmaz ise eğer istikrar olmaz ise işte  Türkiye’deki ve dünyadaki dalgalanmalar ekonomik istikrarı da siyasi istikrarı da çökertebiliyor. Bu da ülkemizin huzura kavuşmasına değil huzursuzluğa doğru gitmesine yol açan unsurlardır. Ben bu vesileyle Ramazan Ayımızın öncelikle Türkiye’deki Müslümanlara ve insanlığa, bütün dünya insanlığına ve İslam Alemine hayırlı ve uğurlu olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Bu tip şuur ve merhamet içerisinde olanların sayısının artmasını temenni ediyorum. Bir kez daha Sayın başkanımıza ve sponsorumuz Ali Ekşi Abimize teşekkür ediyorum.

iftar-yemegi-3.20130718230605.jpg

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Ramazan Ayımızın tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Rize Belediyesi’nin benden önce, benim belediye başkanlığım öncesi başlatmış olduğu iftar programları vardı. 2004’te ilk belediye başkanı seçildiğimde günlük 150 kişinin altında iftar veriyorduk sonlara doğru 200’lere çıkmıştı. Bunun yerini değiştirerek belediyemizin yemekhanesini insanlarımıza açmıştık ama her yıl katılım sayısı arttıkça 3 veya 4 yıldan beri içerisinde bulunduğumuz mekanda iftar programlarımızı yapmaktayız. Bu sene sayı gün ortalaması olarak 3 binleri buldu. Dün akşam 3 binin üzerinde insanımız burada hep beraber iftarını açtı. Bugün hava muhalefeti ve yağmur dolayısıyla sayımız biraz düşmüştür ama şu an tam sayı alamamış olmamla beraber  yine 3 bine yakındır diye düşünüyorum. Bu anlamda bizim sponsorlara ihtiyacımız oluyor. Ali abimizle önceki senelerde ayaküstü konuşurken kendisine 10 gün bize sponsor olur musun şeklindeki teklifimizi sunduğumuzda “Ne demek. 10 gün az bile. Ne kadar süre istiyorsanız o kadar canı gönülden yardımcı olmaya hazırım” dedi. Bizim burada sürekli yardım aldığımız esnaflar da vardır. Ali Abimizi ana sponsor olarak seçtik ve diğer sponsorlarla beraber burada bu hizmeti veriyoruz. Ben hem Ali Abimize hem de buraya gelerek iftarını bizlerle açan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

halil-bakirci.20130718230624.jpg

Ramazanın ilk gününde 1800 kişiyle başlayan iftar soframız dün akşam 3 binin üzerine çıktı. Buraya buhizmeti tamamen belediye personeli tarafından veriliyor. Dışardan hizmet alımımız yoktur. Gönüllü olarak burada hizmet veren personelimize ve katılan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha iyisini daha geniş katılımlı olanları hep beraber birlikte yaparız.

iftar-yemegi-4.20130718230638.jpg

iftar-yemegi-6.jpg

iftar-yemegi-5.20130718231456.jpg

rize-medyasi-halil-bakirci-ile-1.jpg

rize-medyasi-halil-bakirci-ile.jpg