Rize'de İlk Defa!

Rize'de İlk Defa!
Rize'de bir ilk gerçekleşecek ve Rize'de ilk defa yılın annesi seçilecek...

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezince ''Yılın Annesini Seçiyoruz'' etkinliği düzenlendi.

Rize Gençlik Merkezi Müdürü Alper Avluk, yaptığı açıklamada, herkes için en fedakar insanın kendi annesi olduğunu belirterek, ''Ama şartlar gereği çevremizde çok zor koşullarda annelik görevini yerine getirmeye çalışanlar var. Öyle annelerimiz var ki onlar, kelimenin gerçek anlamında çocuklarının hayat boyu yanı başında olmak, elini tutmak, lokmalarını ağzına vermek zorundalar'' dedi.

Annelerin tattığı en basit mutlulukları tadamayan, çocuğunun anne deyişini duyamayan annelerin olabildiğini dile getiren Avluk, ''Bu annelerin tek düşüncesi kendisinden sonra çocuklarına ne olacağı düşüncesidir. Biz de bu duygularla Rize'de ilk kez yılın annesini belirleyecek bir yarışma düzenlemeye karar verdik'' diye konuştu.

Rizeli yılın annesini belirlerken bazı kriterler getirdiklerini anlatan Avluk, ''Yılın annesi olarak aday gösterilecek kişinin kimliğinin net bir şekilde belirtilmesini istiyoruz. Kişinin hangi gerekçe ile yılın annesi olması gerektiği bir paragrafla özetlenmeli, adayı öneren kişinin bilgileri de verilmelidir. Adayın Rize'de il sınırları içerisinde ikamet etmesi gerekiyor. Yılın annesi için tüm halkımızın bize yardımcı olmalarını istiyoruz'' diye konuştu.

1.20110429154857..jpg

Yarışmaya elektronik ortamda ve mektupla başvuru yapılabileceğini kaydeden Avluk, şu bilgileri verdi: ''Başvuru için '[email protected]', '[email protected]' internet adresleri kullanılacak. Mektuplar ise Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezindeki Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezine bizzat teslim edilebilecek. Yarışma için son başvuru 3 Mayıs'ta yapılacak. Başvuruların alınmasının ardından, komisyonumuz tarafından adaylarla ilgili inceleme yapılarak yılın 10 anne adayı belirlenecek. Ardından belirlenen 10 adayın isimleri 5 Mayıs'ta duyurularak anket düzenlenecek. Halkın vereceği oylar ile yılın annesi seçilecek. Yılın annesine çeşitli hediyeler vermeyi planlıyoruz.''

Avluk, geleneksel hale dönüştürülmesi planlanan projeyi Rize Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Rize İçin Genç Girişim Derneği, Rize Kent Konseyi Gençlik Meclisi, MÜSİAD Rize şubesi, Gülbahar Hatun Derneği, ''www.rizedeyiz.com'' ve pek çok sivil toplum kuruluşunun desteklediğini kaydetti.