Rize’de İlk Defa Yapılan Spora Büyük İlgi

Rize’de İlk Defa Yapılan Spora Büyük İlgi
Rize sporunda ilkler yaşanmaya devam ediyor. Rize'de ilk defa halter branşında çalışmalar başladı.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan yaz spor okullarında Halter ilgi görüyor.

Rize’de gençler artık geleceğin altınlarını kaldırmak için halter sporuna ilgi göstermeye başladı. Rize’de ilk kez yapılmaya başlanan halter sporuna ailelerin 11 yaş ve üzeri çocuklarını yönlendirmesi sevinçle karşılanırken, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan yaz spor okullarında 13 erkek ve 7 bayan sporcu olmak üzere 20 kişi ile Halter sporu çalışmalarına Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörü  Sibel İlgün tarafından başlandı.

halter-sporu-rizede-ilgi-goruyor-1.jpg

Antrenör Sibel İlgün nezaretinde Yeni Şehir Spor Salonunda çalışmalarını sürdüren genç halterciler, halter sporunu severek yaptıklarını ifade ederek, bu sporda başarılı olarak Rize’nin adını halter sporunda da zirveye taşımak için çalışacaklarını kaydetti. Sporcular, halter sporunda da artık Rize’nin söz sahibi olma vaktinin geldiğini ve katılacakları turnuvalarda altın madalyaları Rize’ye kazandıracaklarını söyledi.

Öte yandan Rize’deki genç sporcuların halter malzemelerinin tümü Halter Federasyonunun Rizeli Başkanı Tamer Taşpınar tarafından gönderildi.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik yaptığı açıklamada, Rize’nin hızla bir spor şehrine dönüştüğüne vurgu yaparak, birçok spor dalını Rize’de ilk kez hizmete  soktuklarını ve ailelerin bu spor dallarına gösterdikleri ilginin memnuniyet verdiğini kaydetti.

mustafa-celik-005.jpg

Rizelilerin spor branşlarına her geçen gün daha fazla ilgi gösterdiğini de sözlerine ekleyen Çelik, bunda Rize’de yapılan spor yatırımlarının önemli bir yer tuttuğunu belirtti ve başta Rize Valisi Ersin Yazıcı olmak üzere Rize Milletvekillerine de teşekkürlerini iletti. Çelik ayrıca, genç sporcuların halter malzemelerinin tümünü karşılayan Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar’a da yardımlarından dolayı teşekkür etti.

halter-sporu-rizede-ilgi-goruyor-2-001.jpg

halter-sporu-rizede-ilgi-goruyor-3-001.jpghalter-sporu-rizede-ilgi-goruyor-4.jpg