Rize'de İlk ! Diyetisyen Uzmanı Rize Tıp'ta

Rize'de İlk ! Diyetisyen Uzmanı Rize Tıp'ta
Özel Rize Tıp Merkezi, Rize'de bir ilki gerçekleştirerek kadrosuna Diyetisten Uzmanı takviyesi yaptı.

10 yıldır Rize’de vatandaşların hizmetinde bulunan Özel Rize Tıp Merkezi, yönetim değişikliğini gerçekleştirdikten sonra kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezunu Diyetisyen Güzide Arslan, Özel Rize Tıp Merkezi'nde göreve başladı.

Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Güzide Arslan, 5 yıldır sırasıyla Özel Merzifon Diyaliz Merkezi, Özel Amasya Diyaliz Merkezi, Özel Uğurlu Hastanesi, Özel Anadolu Hastanesinde görev yaptığını, aile hayatı dolayısıyla Rize'ye geldiğini belirterek, Rize'de yaşayan herkesi sağlıklı beslenmeye davet etti.

Diyetisyen Güzide Arslan, sağlıklı yaşam için su içilmesi tavsiyesinde bulunurken, zayıflamak için dikkat edilmesi gereken altın kuralları anlattı. Besinlerin günde 3 ana öğün ve 3 ara öğün olarak tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Ara öğünlerin gereksiz atıştırmaları ve kilo alımını önleyeceğini savunan Arslan, sözlerine şöyle devam etti: "Besinlerinizi günde 3 ana öğün ve 3 ara öğün şeklinde tüketmeye çalışın. 3 ana öğün kahvaltı, öğle ve akşam yemeği, 3 ara öğün ise kuşluk, ikindi ve gece atıştırmaları şeklinde olmalıdır. Çantanızda ya da ofisinizdeki dolabınızda anlık açlık ve ara öğünler için sağlıklı atıştırmalara yer açın. Öğün atlamamak, hem kan şekerinizin düzende kalmasına, hem de gereksiz atıştırmalarınızın önüne geçecektir. Atlanan öğün, kişinin kan şekeri değerlerinde düzensizliğe ve çabuk acıkmasına neden olur. Sonucunda da kişi, bir sonraki öğünde daha çok besin tüketir ve böylece vücuduna gereğinden fazla miktarda enerji almış olur. Bu durum da, kilo alımlarına neden olmaktadır." dedi.

Diyetisyen Güzide Arslan'ın köşe yazılarını da sitemizin yazarlar bölümünden takip edebilirsiniz.