Rize’de İnanılmaz Ama Acı Gerçek!

Rize’de İnanılmaz Ama Acı Gerçek!
Rize'de pes dedirtecek durumların ardı arkası kesilmiyor. İşte bu kadarına da yuh yani diyeceğiniz acı tablo:

324 bin nüfusa sahip Rize’nin 112 Acil Servisi, nüfustan daha çok asılsız çağrıya cevap vermek zorunda kaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in, "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2012 Nüfus Sayımı Sonuçları"na göre 324 bin 152 nüfusa sahip Rize’de; 2013 yılı içerisinde 112 Acil Hattına 346 bin 126’sı asılsız çağrı olmak üzere toplam 368 bin 764 çağrı geldi. Çağrıların yüzde 90’ı asılsız çıktı.

İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. İlkay Şimşek, yaptığı açıklamada, 2013 yılı Ocak ayından itibaren 368 bin 764 çağrı aldıklarını, fakat 112 acil hattına yapılan bu çağrıların sadece 22 bin 638 tanesine ambulans ile acil vaka çıkışı yaptıklarını söyledi.

il-ambulans-servisi-bashekimi-dr.-ilkay-simsek.jpg

Şimşek, “112 acil servis hattımıza düşen çağrıların % 90’dan fazlası aslında 112 ile işi olmayan ama 112’yi arayanlar olduğunu gösteriyor. İnsanlarımızın elektriği kesildiğinde, polise, jandarmaya ulaşmak istediklerinde veya herhangi bir problemleri olduklarında 112’yi arıyorlar.” dedi.

“İnsanlarımıza yardım etmek tabi ki bizim görevimiz ve personellerimiz de bunu en iyi şekilde yapmaya çalıyor” diyen Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: Vatandaşlarımız bize ulaştığında hastalarımıza daima yardımcı olunacaktır. Yeter ki doğru adres versinler.  Gerçekten acil yardım bekleyen hastamız olsun. Vatandaşlara da çağrıda bulunan Şimşek, mümkün mertebe gereksiz çağrılarda bizi aramasınlar.  Çünkü bu gereksiz çağrılar hem bizi hem de gerçek ambulans bekleyen hastalarımızı mağdur ediyor” dedi.

Şimşek, son olarak; Rize’de 16 acil sağlık hizmetleri istasyonu ve 34 tane acil yardım ambulans ile vatandaşlara hizmet verdiklerini kaydetti.