Rize'de İnternetten Telefonunu Sattı, Sahte Parayla Dolandırıldı

Rize'de İnternetten Telefonunu Sattı, Sahte Parayla Dolandırıldı
Rize’de internet üzerinden telefonunu satışa çıkaran vatandaşlar, telefonun satışında aldıkları paraların sahte olduğunu anlayınca soluğu emniyette aldı. Yapılan operasyonda 3 kişi gözaltına alındı, 1 kişi tutuklandı.

Rize’de internet üzerinden satış yapılan bir uygulama üzerinden cep telefonunu satan vatandaşları sahte para ile dolandıran şahıslar Rize İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda yakalandı.

Alınan bilgiye göre, internet üzerinden telefonunu satmak isteyen İ.Ş. ve F.G. isimli şahıslar kendilerine ulaşan D.E.’ye telefonlarını satarak karşılığında 4600 TL aldı. Daha sonra paraların sahte olduğunu anlayan şahıslar paraları da yanlarına alarak İl Emniyet Müdürlüğüne başvurarak dolandırıldıklarını ifade ederek suç duyurusunda bulundu.

Polis ekiplerinin yapmış oldukları titiz çalışmalar neticesinde kimliği belirlenen sahte paraları veren D.E.’nin evinde yapılan aramada sahte olduğu değerlendirilen toplamda 26.100 TL, 2 adet cep telefonu ve 27 adet 9 mm çapında fişek ele geçirildi.

D.E.’nin ifadesinde tek başına olmadığını ve R.A., E.M.B. ile işbirliği yaptığını söylemesi üzerine ekipler tarafından R.A. ile E.M.B. kısa sürede yakalandı. D.E., Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. R.A. ile E.M.B. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Rize Emniyet Müdürlüğü olarak suç ve suçlularla olan mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini kaydetti.

sahte-para-operasyonu-rize-emniyet.jpg