Rize'de İşçi ve İşverene İş Kanunu Anlatıldı

Rize'de İşçi ve İşverene İş Kanunu Anlatıldı
Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (RSMMMO)'nın düzenlediği "6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu" konulu seminere yeni kanunları öğrenmek isteyen Rizelilerin ilgisi yoğun oldu.

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Müşaviri SMMM Dr. Gülsüm Öksüzömer Yılmaz ve İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı Kimya Yüksek Mühendisi Sibel Ebiller, Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (RSMMMO) tarafından düzenlenen "1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu" konulu seminere katıldı.

Rize Ticaret Borsası Salonunda Rize Defterdarı Nurettin Dirican, Rize SGK İl Müdürü Kazım Tapa, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler, İşverenler, İşveren temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

is-sagligi-ve-guvenligi-kanunu-semineri.jpg

Kanunun getirdiği yükümlülükler ve kapsamındaki işyerleriyle ilgili önemli açıklamalara yer verilen seminerde iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülükleri İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Müşaviri SMMM Dr. Gülsüm Öksüzömer Yılmaz ve İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı Kimya Yüksek Mühendisi Sibel Ebiller tarafından katılımcılara anlatıldı.

Yılmaz ve Ebiller ayrıca Kanunun  kamu ve özel sektöre ait tüm  işlere ve işyerlerine, faaliyet konularına bakılmaksızın, bu işyerlerinin işveren, işveren vekili, çırak ve stajyerler de dâhil olmak üzere tüm çalışanlarına işçi sayısına bakılmaksızın uygulanacağına ve ayrıca işyerlerinin mutlaka risk değerlendirmesi yaptırmalarının gereğine dair açıklamalarda bulundu.

gulsum-oksuzomer-yilmaz-sibel-ebiller.jpg