Rize'de "IŞIK"lı Günler!

Rize'de "IŞIK"lı Günler!
Yönetmenliğini yaptığı "Aşk Hastası" adlı tiyatro oyunu Rize'de sahnelenen Kenan Işık ve tiyatro ekibi, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın konuğu oldu.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Ankara Devlet Tiyatrosu'nun Kenan Işık’ın Şeyh Galip’in (1757-1798) Hüsn-ü Aşk adlı yapıtından yola çıkarak yazdığı "Aşk Hastası" adlı tiyatro oyununun Rize'de sahnelenmesinin ardından ünlü Yönetmen Kenan Işık ve ekibine bir yemek verdi.

Karadeniz mutfağının nezih lezzetlerinin yer aldığı Rize'nin gözde restaurantlarından Yakamoz Restaurant'ta Başkan Halil Bakırcı ile bir araya gelen 50 kişilik oyuncu grubunun yanı sıra yemeğe Belediye Başkan Yardımcıları Osman Karavin, Mustafa Altay, Mehmet Yoldaş, Özel Kalem Müdürü Ali Osman Çelik, İl Kültür Müdürü İsmail Hocaoğlu da katıldı.

kenan-isik-rizede-5.jpg

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yemeğe katılan tüm oyunculara teşekkür ederek sahne hayatlarında başarılar diledi. Ünlü yönetmen Kenan Işık ise ekibi adına teşekkür ederek ilgilerinden dolayı tüm Rizelilere sevgi ve saygılarını iletti.

kenan-isik-rizede-3.jpg

Yöresel yemeklerin vazgeçilmez ismi mıhlamanın tadına doyamayan Kenan Işık ve tiyatro oyuncuları, yemek sonrası Rize'nin Atma Türkü dalında önemli isimlerinden aynı zamanda Belediye personeli şair Ahmet Çakar’ın atma türküleri ile unutulmaz bir gece geçirdi. Çakar, Kenan Işık’a da yöresel dilde atma türkü atarak;

"Ha boyle haburiya daha dilim durmayi
Ya bi sorayim size sevdunmi muhlamayi
Rizenun geleneği adettir sorulmayi
Birdaha ki haftaya bunlan aç yarişmayi..." diyerek hem güldürdü hem de bol bol alkış aldı.

kenan-isik-rizede-2.jpg

kenan-isik-rizede-1.jpg

kenan-isik-rizede-4.jpg

kenan-isik-rizede-6.jpg