Rize'de Jandarma Operasyonunda 9 Gözaltı 1 Tutuklama

Rize'de Jandarma Operasyonunda 9 Gözaltı 1 Tutuklama
Rize’de kaçak mazot ve içki operasyonu ile uyuşturucu operasyonlarında 5 kişi uyuşturucu kullandığı, 3 kişi Uyuşturucu İmal ve Ticareti şüphesi ile gözaltına alınırken, zanlılardan biri tutuklandı, kaçak içki mazot operasyonunda ise 1 kişi gözatına alındı

Rize’de jandarma ekiplerinin  kaçak mazot ve içki operasyonu ile uyuşturucu operasyonlarında 5 kişi uyuşturucu kullandığı, 3 kişi Uyuşturucu İmal ve Ticareti şüphesi ile gözaltına alınırken, zanlılardan biri tutuklandı, kaçak içki ve mazot operasyonunda ise 1 kişi gözatına alındı.

KAÇAK MAZOT VE İÇKİ OPERASYONU

Rize İl Jandarma Komutanlığı, huzurun ve asayişin sağlanması noktasında yaptığı operasyonlarda hız kesmiyor.

Rize İl Jandarma Komutanlığınca, 5607 SKM kapsamında Akaryakıt, Gümrük ve Tekel Kaçakçılığı suçlarının önlenmesine yönelik yapılan istihbari çalışmalar doğrultusunda, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden Ardeşen İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında yapılan aramalarda, 14 adet bidon içerisinde 735 litre kaçak Mazot, 45 adet 1000 ml Votka, 32 adet 500 ml Votka, 4 adet Bira ele geçirildi. Ayrıca söz konusu suçta kullanıldığı tespit edilen 2 adet araca Cumhuriyet Savcılığınca ihtiyati tedbir kararı verilirken, 1 şüpheli hakkında yasal işlemlere başlanıldı.

UYUŞTURUCU OPERASYONU

Rize İl Jandarma Komutanlığınca takibi yapılan farklı bir soruşturma kapsamında da elde edilen istihbari bilgiler doğrultusunda ilgili adli makamdan alınan karara istinaden Kalkandere ilçesi mülki sınırları içerisinde "Uyuşturucu İmal ve Ticareti" yaptığı öğrenilen şahıslara suçüstü halinde yapılan operasyon neticesinde 5 kişi uyuşturucu kullandığı şüphesi ile 3 kişi ise Uyuşturucu İmal ve Ticareti şüphesi ile gözaltına alınmış, 1 şahıs tutuklanarak Kalkandere Kapalı Cezaevine gönderildi.

Satışa hazır paketlerde toplam 32 gram Bonzai maddesi, 10 gram kenevir tohumu, 1 adet kurusıkı tabanca, 2 adet 7,65 mm. tabancaya ait 7 adet mühimmat ele geçirildi.

156-155

Jandarma yetkilileri vatandaşların ihbar için 156 ve 155'i arayabileceklerini; ihbarda bulunanların isim ve adreslerinin hiçbir şekilde deşifre edilmeyeceğini ifade ettiler.

kacak-silah-jandarma.jpg