Rize'de Jandarmadan Bir Baskın Daha

Rize'de Jandarmadan Bir Baskın Daha
Rize'nin Ardeşen İlçesinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından kaçak silah imalathanesine baskın düzenlendi. Baskın sonucu silah yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Rize İl Jandarma Komutanlığınca Silah İmal ve Ticareti suçlarının önlenmesine yönelik olarak yapılan istihbari çalışmalar doğrultusunda, 23 Şubat 2016 tarihinde adli makamlardan alınan arama kararına istinaden Ardeşen İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında yapılan aramalarda (1) adet silah imalathanesi, (1) adet 9 mm çapında el yapımı tabanca, (5) adet tabanca gövdesi, (20) adet üst kapak,(5) adet namlu, (56) adet tetik tertibatı, (5) adet tabanca şarjörü, (14) adet kabza kapağı, (100) adet tabanca horozu, (22) adet filigran (PIETRO BERETTA GARDONE V.T MADEİN İTALY PB ibareli) ile silah yapımında kullanılan muhtelif parçalar ele geçirildi.

Olayla ilgili 3 şüpheli hakkında yasal işlemler başlatıldı.

156-155

Jandarma yetkilileri vatandaşların ihbar için 156 ve 155'i arayabileceklerini; ihbar da bulunanların isim ve adreslerinin hiçbir şekilde deşifre edilmeyeceğini ifade ettiler.

image-723.jpeg