Rize'de Kaçak Sigara ve Uyuşturucu Operasyonu 3 Yakalama, 1 Tutuklama

Rize'de Kaçak Sigara ve Uyuşturucu Operasyonu 3 Yakalama, 1 Tutuklama
Rize’de kaçak sigara ve uyuşturucu operasyonunda mahkemece araması bulunan kişi ile birlikte 3 kişi yakalandı. Şahıslardan araması olan tutuklanırken, 2’si serbest bırakıldı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin zehir tacirlerine yönelik operasyonları hız kesmeden devam ederken, ekiplerin yaptığı son operasyonlarda 2342 paket muhtelif markalarda kaçak sigara ile daralı ağırlığı 3,5 gr olan uyuşturucu madde ele geçirildi. Her iki olayla ilgili mahkemece araması olan bir kişi ile birlikte 3 kişi yakalandı. Mahkemece araması olan kişi tutuklanırken, diğer 2 kişi ise serbest bırakıldı.

image-20160507103048.jpeg

Edinilen bilgiye göre, Rize’de güvenlik güçlerinin kaçakçılık ve uyuşturucuyla mücadelesi kapsamında İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin "Uyuşturucu Madde Ticaretinin ve Kaçakçılığın Önlenmesine" yönelik olarak yürüttüğü çalışmalarda Derepazarı ilçesinde yapılan uygulamada durdurulan D.T. yönetimindeki 17 plakalı araçta yapılan aramada üzerlerinde herhangi bir bandrol bulunmayan toplamda 2342 paket muhtelif markalarda kaçak sigara ele geçirildi. Hakkında 5607 SKM suçundan yapılan işlemlerin ardından D.T. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Polis Merkezinden salıverildi.

image-20160507103218.jpeg

2. olayda ise "Uyuşturucu Madde Ticareti" suçundan Rize Sulh Ceza Mahkemesince aranması olan A.K. yanında bulunan D.M. ile birlikte emniyet güçlerince il merkezinde yakalandı.  Her iki şahsın yapılan kontrollerinde D.M.’nin üzerinde daralı ağırlığı 3,5 gr olan uyuşturucu madde ele geçirildi. D.M. ve A.K.’ye "Kullanmak için Uyuşturucu madde Bulundurmak ve Kabul Etmek" suçundan işlem yapılırken, Uyuşturucu Madde Ticareti" suçundan aranması olan A.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderildi. D.M. ise salıverildi.

MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRECEK!

Rize İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelenin kesintisiz sürdürüleceği belirtilerek, vatandaşların kaçakçılık ve uyuşturucu ile ilgili ihbar için 156 ve 155'i arayabilecekleri ifade edildi. Emniyet yetkilileri zehir tacirlerine yönelik yapılacak operasyonlarda ihbarda bulunanların isim ve adreslerinin hiçbir şekilde deşifre edilmeyeceğini ifade etti.

image-20160507103327.jpeg