Rize'de Kadınlardan İlginç Konvoy VİDEO İZLE

Rize'de Kadınlardan İlginç Konvoy VİDEO İZLE
Rize’de çoğunluğunu kadınların oluşturduğu bu konvoy ne düğün, ne nişan ne de asker uğurlama konvoyu. Rize’de eşi benzeri görülmemiş bu konvoy bakın niçin şehir turu attı.

Rize’nin Çayeli ilçesinde Çayeli Kent Konseyi tarafından eşi benzeri görülmemiş bir konvoy oluşturuldu. Konvoyun amacı ise son zamanlarda artan kanser vakalarına ve kanser hastalığında erken teşhisin önemine dikkat çekmekti.

rizede-kadinlardan-ilginc-konvoy-2.20150404024635.jpg

1 - 7 Nisan Kanser Haftası nedeni ile ülkenin bir çok yerinde farklı etkinlikler yapılırken en dikkat çekici etkinlik ise Rize’nin Çayeli ilçesinde Çayeli Kent Konseyi organizasyonluğunda gerçekleşti. İlçede, Kanser Haftası dolayısıyla hazırlanan afişlerle ve pembe kurdelalarla araçlarını süsleyen öncülüğünü kadınların yaptığı Çayeli Kent Konseyi üyeleri onlarca araçlarla konvoy oluşturarak şehir turu attı, kanser hastalığı ile ilgili hazırlanan broşürleri vatandaşlara dağıttı.

rizede-kadinlardan-ilginc-konvoy-3.jpg

Gruptakiler şehir turuyla etkinliğe dikkat çekerken şehir turunun ardından açıklamalarda bulunan Çayeli Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Sultan Keser, kanser hastalığının insanların hayatlarını kabusa çevirse de erken teşhisle tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu söyledi.

rizede-kadinlardan-ilginc-konvoy-1.20150404024708.jpg

Keser, açıklamasında, “Kanser illeti bir hastalık. Maalesef yakalanan insanların hayatlarını kâbusa çeviriyor. Ama erken fark edildiğinde tedavi edilebilen bir hastalıktır. Üzülerek söylüyorum ki eskiden böylesi vakalardan hayatını kayıp edilenlere şaşılırdı. Ama bugünümüze baktığımızda öylesine alışmışız ki bu hastalığa artık şaşırmak bir yana normal karşılar hale gelmiş bulunmaktayız. Bizde Çayeli Kent Konseyi olarak kanser haftasını fırsat bilerek kanser alışkanlık olmasın demek istedik ve bir farkındalık yaratmak adına '' Kanserden Değil ! Geç Kalmaktan Kork '' sloganı ile harekete geçerek bu etkinliği düzenlemiş bulunuyoruz. Etkinlik çerçevesinde insanların dikkatini çekmek adına pembe kurdelelerimizi araçlara bağlayıp bildiri afişlerimizi dağıttık. Ardından da çoğunluğuı kadın sürücülerden oluşan, kanser haftası nedeni ile düzenlediğimiz afişlerle donattığımız araçlarımızla konvoy yaparak şehirde bildiri dağıttık.” diye konuştu.

rizede-kadinlardan-ilginc-konvoy-4.jpg

Hastalığa yakalananların yakınlarından büyük takdir aldıklarını sözlerine ekleyen Keser, “Araç konvoyumuzu durduranlar oldu. Duygularını paylaşıp cesaret verenler, hikâyelerini paylaşanlar oldu. Bizde böylesi hikayeler olmasın diye siz değerli basın mensubu aracılığı ile bir daha diyoruz ki KANSERDEN KORKMAYIN, GEÇ KALMAKTAN KORKUN.” dedi.