Rize'de Kaleciler Değişiyor

Rize'de Kaleciler Değişiyor
Bank Asya 1. Lig’de geçen sezon lig’in en fazla gol yiyen 3 takımdan biri olan Çaykur Rizespor, transferde ağırlığı kaleye verecek.

Geçen sezon kalesinde büyük sıkıntı yaşayan yeşil-mavililer devre arasında takımdan ayrılan Yavuz’un yerine Zafer’i transfer etmişti.

Tecrübeli file bekçisinin beklenilen performansı göstermemesi üstüne Rizespor, Zafer ile birlikte 3 yıldır yeşil-mavili takımda bulunan Emrullah Şalk’ı gönderme kararı aldı. Genç file bekçisi Ramazan ise takımda kalacak.

İlk Kaleci Recep Bilir
Transferde Teknik Direktör Ümit Kayıhan’ın raporu doğrultusunda hareket eden Rizespor transfer komitesi Zafer ve Emrullah’a alınan kararı bildirmek için İstanbul’a çağırdığı öğrenildi. Bu iki file bekçisi ile yolları ayıracak olan Rizespor yerlerine iki yeni kaleci olacak. Yeşil-Mavililer göndereceği kalecilerin yerine alacağı ilk kalecinin Recep Bilir olduğu öğrenildi. Yeşil-mavililerin geçen sezonda almak istediği Ancak Gaziantep’in vermediği Recep ile yapılan görüşme olumlu geçti. Başarılı kaleci ile önümüzdeki hafta içinde İstanbul’da masaya oturacak.

Yiğit Can ve Gencer Masaya
Çaykur Rizespor’da tüm gözler transfere çevrildi. Her sezon olduğu gibi gelecek sezon içinde transfer karargahını İstanbul’a kuracak olan yeşil-mavililer iç ve dış transfer görüşmelerinin startını yarın verecek. Öncelikle mevcut kadroda düşünmediği oyuncular ile kulüpten olan alacakları için masaya oturacak olan Rizespor daha sonra alacağı futbolcularla görüşmeye başlayacak.

Yeşil-mavililerin transfer listesinin ilk sıralarında ise defans oyuncuları Yiğit Can Erdoğan ile Gençer Cansev yer alıyor.Altay’ın formasını giyen ve geride kalan sezonda başarılı bir performans ortaya koyan Yiğit Can Erdoğan ile Giresunspor ile olan sözleşmesi sone eren Gençer Cansev ile Teknik direktör Ümit Kayıhan’ın görüşme yaptığı öğrenildi. Kayıhan, İzmir’de Yiğit Can ile bizzat görüşürken İstanbul’da bulunan Gençer ile de telefonla konuştu. Rizespor, Kayhan aracılığı ile teklifte bulunup olumlu yanıt aldığı oyuncular ile önümüzdeki günlerde masaya oturacak.