Rize'de kan alarmı!

Rize'de kan alarmı!
Rize’de kan stokları “alarm” veriyor. Ameliyattaki hastalara kan bulunamadığından Rize Sağlık Müdürlüğü kan bağışı çağrısı yaptı.

Rize’de kan stoku asgari seviyenin altına düştü. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, kan stoklarındaki azalma sebebiyle yakını ameliyat olacak vatandaşların kana ulaşmakta daha fazla zorluk çektiğini kaydetti.

Ramazan ayında Rize’de kan bağışlarının azalması kentte kan stoklarının asgari seviyenin altına düşmesine neden oldu. Kentte ameliyat olacak hastalar için kan ihtiyacından dolayı kan arayışları yakınları tarafından sürerken Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Ramazan ayı boyunca iftardan sonra 19.45 ile gece 24.00 arasında, bayramdan itibaren ise gündüz 10.00 ile 19.00 saatleri arasında Tuzcuoğlu Memişağa Parkında yer alan Kızılay Kan Alma Birimine vatandaşları kan vermeye davet etti.

RİZE SAĞLIK MÜDÜRÜ TEPE’DEN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, kan bağışının önemine dikkat çeken bir açıklama yaptı. Dr. Tepe, son zamanlarda kan bağışında azalma olduğunu ve bunun hastaları zor durumda bıraktığını vurguladı.

Tepe, yaptığı açıklamada, “Kanı insanların hayatlarını kurtarmada kullanıyoruz. Bu sebeple son derece önemli, vazgeçilmez ve alternatifi olmayan ihtiyacımızdır. Son zamanlarda ne yazık ki kan bağışının azaldığını görmekteyiz. Bu durum başta acil ihtiyaç sahibi hastalarımız olmak üzere tüm toplumumuzu sıkıntıya sokmaktadır. Büyük ameliyatlar, travma, ciddi kanamalar gibi sebeplerle kana zorunlu ihtiyacı olan hastalarımıza kan temininin de zaman zaman zorluklar yaşamaktayız. Sebebine bakıldığında kanı depolayan ve ihtiyaç durumunda hastalarımız için hastanelerimize gönderen Kızılay’a yapılan kan bağışının azaldığını ve stok seviyesinin düştüğünü görmekteyiz. Bu nedenler ışığında yarın komşumuz, yakınımız ve her birimiz için kana ihtiyacımız olabileceğini unutmadan tüm duyarlı vatandaşlarımızı Kızılay’a kan bağışı yapmaya davet ediyoruz.” dedi.

İFTARDAN SONRA KAN BAĞIŞINA DAVET

Özellikle son günlerde kan stoklarındaki azalma sebebiyle yakını ameliyat olacak vatandaşların kana ulaşmakta daha fazla zorluk çektiğini ve onlara bu zor günlerinde yardımcı olmanın herkesin asli görevi olduğunu kaydeden Tepe, “Hastalarımızın ameliyat ve acil durumlarda hayati öneme sahip olan kan ve kan ürünlerini karşılamak için, Rize İl Sağlık Müdürlüğü olarak kan bağışının acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu hatırlatır; vatandaşlarımızın Kızılay kan merkezlerimize kan bağışında bulunmalarını önemle rica ederiz.

Bu sebeple; haftanın 7 günü Ramazan boyunca iftardan sonra 19.45 ile gece 24.00 arasında, bayramdan itibaren ise gündüz 10.00 ile 19.00 saatleri arasında Tuzcuoğlu Memişağa Parkında Kızılay Kan Alma Birimine vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum