Rize'de Kandil Coşkusu

Rize'de Kandil Coşkusu
Kaniatın efendisi Hz. Muhammed Mustafa`nın (SAV) `dünyayı şereflendirdiği gün` olan Mevlid Kandili, tüm İslam âleminde olduğu gibi Rize'de de de huşu içinde idrak edildi.

Ellerini semaya açarak gönüllerini kainatın yaratıcısı Allahü Teala`ya (CC) yönelten Müslümanlar, niyazda bulunarak af diledi. Doğumuyla dünyayı karanlıktan kurtaran Peygamber Efendimiz, doğum günüyle insanların sıkıntılarına manevi ilaç oldu.

Mevlid Kandili münasebetiyle tüm dünyada camilere akın eden Müslümanlar, Rize'de de camilere akın etti ve birçok camide yer bulma sıkıntısı yaşandı.

Rize'de rahmet gecesinden istifade etmeye çalışan Müslümanlar Rize İl Müftülüğü ile Rize Fatih Sultan Mehmet Han Camii Derneği tarafından Rize'nin en büyük camisi olan Sahil Camii'nde düzenlenen Mevlid Kandili programına katıldı.

sahil-camii-kandil-gecesi.20100225202057..jpg

Rize'de başta Sahil Camii, Orta Camii, Taşçıoğlu Camii, Şeyh Camii olmak üzere pekçok camide Mevlid-i Şerif okundu, dualar edildi.

Sahil Camii'ndeki Mevlid Kandil programında okunan Mevlid-i Şerif ve yapılan dualardan sonra Rize İl Müftüsü İlyas Serenli tarafından Mevlid Kandili ve Kandil Gecesi'nin önemi hakkında vaaz verildi.

sahil-camii-mevlid-kandili--ilyas-serenli.jpg

PEYGAMBER SEVGİSİ CAMİLERE SIĞMADI

Vaazın ardından eller semaya açılarak dualar edildi. Duanın ardından cemaat yatsı namazını kılarak, birbirlerinin kandilini tebrik ettiler. Peygamber Efendimiz`in (SAV) doğum günü olan Rebiu`l-Evvel ayının 12. günü tüm İslam âleminde `Rahmet Gecesi` olarak kabul ediliyor.

kandil-gecesi-sahil-camii.jpg

HÜRMETİNE YA RABB

Kandil sebebiyle camileri dolduran genç- yaşlı, kadın-erkek çoluk çocuk demeden tüm gönüller ellerini, Efendimiz`in (SAV) hürmetine bağışlanmak ve Allah`ın rahmetine mazhar olabilmek için semaya açtı.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen, kainatın baştacı, varlığımızı ve kurtuluşumuzu borçlu olduğumuz müstesna şahsiyet, Peygamber Efendimiz (SAV) için okunan Kur`an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinleyen tüm gönüller, O'nun huzurunda olmanın lezzetini tattı.

sahil-camii-dua.jpg