Rize'de KAR’delenler Çalışıyor, 161 Köy Yolu Ulaşıma Açıldı

Rize'de KAR’delenler Çalışıyor, 161 Köy Yolu Ulaşıma Açıldı
Rize’de kapalı bulunan 346 köy yolundan 161’i çalışmalar neticesinde yeniden ulaşıma açıldı. Kentte 185 köy yolu ise ulaşıma kapalı bulunuyor.

Rize’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 346 köy yolu da ulaşıma kapandı. Yer yer 1 metrenin üzerinde kar kalınlığının ulaştığı köylerde İl Özel İdaresi ekipleri ulaşımın sağlanması ve yolun temizlenmesi için yoğun çaba sarfediyor.

İl Özel İdaresi ekipleri il genelinde 67 iş makinası ve 125 personelle kar temizleme ve yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürürken kar yağışının devam etmesi nedeniyle yeniden kapanan yollar ulaşımın verimli bir şekilde sağlanması amacıyla yeniden açılıyor.

Bu kapsamda özverili şekilde çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaresi ekiplerinin kar temizleme ve yol açma çalışmaları kapsamında saat: 18.00 itibariyle kapalı bulunan 346 köy yolundan 161’i temizlenerek yeniden ulaşıma açılırken, kapalı bulunan 185 köy yolunda ise çalışmalar devam ediyor.

Rize Merkezde 27 köy yolu ulaşıma kapalı bulunurken, Ardeşen’de 30, Çamlıhemşin’de 11, Çayeli’de 35, Derepazarı’da 4, Fındıklı’da 11, Güneysu’da 8, Hemşin’de 2, İkizdere’de 15, İyidere’de 1, Kalkandere’de 10, Pazar’da 31 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Öte yandan Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı da İl Özel İdaresi’nin KAR’delen ekiplerinin karla mücadele çalışmalarını yakından takip etti. Başkan Türüt ve Genel Sekreter Sarı’ya, Merkez İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Fatih Topçu ile Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdür Hayati Topal da eşlik etti. Türüt, çalışan personele baklava ikramında bulundu.

Başkan Türüt, karla mücadele çalışmalarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzden aldığımız uyarılar kapsamında İl Özel İdaresi olarak yoğun kar yağışı öncesi bütün tedbirlerimizi almıştık. Bu tedbirler doğrultusunda KAR’delen ekiplerimiz Merkez ve 11 ilçemizde 67 iş makinasıyla yol açma çalışmalarına devam ediyor. Bizlerde ekiplerimizin yanında olmak ve çalışmaları takip etmek için sahadayız. Kar yağışının başladığı ilk saatlerden itibaren karla mücadele eden ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

rize-il-genel-meclisi-baskani-ibrahim-turut-ve-il-ozel-idaresi-genel-sekreteri-umit-huseyin-sari-da-il-ozel-idaresi’nin-kar’delen-ekiplerinin-karla-mucadele-calismalarini-yakindan-takip-etti-(2).jpgrize-il-genel-meclisi-baskani-ibrahim-turut-ve-il-ozel-idaresi-genel-sekreteri-umit-huseyin-sari-da-il-ozel-idaresi’nin-kar’delen-ekiplerinin-karla-mucadele-calismalarini-yakindan-takip-etti-(1).jpg