Rize'de Karne Heyecanı

Rize'de Karne Heyecanı
Rize’de 2014-2015 eğitim -öğretim yılı ilk yarı dönemi, 61 bin 489 öğrencinin karne alması ile sona erdi.

Karne dağıtım törenine İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, idareciler ve öğretmenler ile katılan Vali Vekili Mehmet Özer, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi dolayısıyla öğrencilere karne verdi.

rizede-karne-heyecani-1.jpg

Gündoğdu 29 Ekim İlkokulu’nda düzenlenen karne töreninde konuşan Vali Vekili Özer;  “Karne sevincini sizlerle beraber paylaşmaktan çok büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Yarıyıl tatiline giren bütün öğrencilerimize tatil dönemini en iyi şekilde geçirmelerini diliyorum. Özellikle velilerimizden öğrencilerimizin karneleri karşısında verecekleri tepkiyi hiçbir zaman abartmamalarını istiyoruz. Burada velilerimize büyük iş düşmektedir. Başarılı başarısız bütün öğrencilerimizi kucaklamalıyız. Rize’de 2014-15 eğitim-öğretim döneminin ilk kısmında 4 bin 18 öğretmen tarafından eğitim verilen 15 anaokulunda 4 bin 478 öğrencimiz, 96 ilkokulumuzda 17 bin 926 öğrencimiz, 97 ortaokulumuzda 18 bin 526 öğrencimiz,64 lisemizde 20 bin 559 öğrencimiz olmak üzere toplamda 272 okulumuzda 61 bin 489 öğrencimiz ile birlikte eğitim ve öğretimimizin ilk yarı dönemini tamamladık. Öğrencilerimizi, Türk milli eğitim sistemimizin genel ve özel amaçları doğrultusunda yetiştirme gayret ve azminden dolayı tüm öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum.” dedi.

mehmet-ozer.20150123143843.jpg

Öğrencilerden tatilde bol bol kitap okumalarını ve dinlenmelerini öneren Vali Vekili Özer, "Bu eğitim- öğretim dönemi boyunca çok fedakârlık gösteren saygıdeğer öğretmenlerimize, Milli Eğitim Yöneticilerimize sevgili öğrencilerimize ve bu öğrencilerimizin başarılı olması için çok destek veren velilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

rizede-karne-heyecani-4.jpg

Konuşmaların ardından, öğrencilerin bir kısmı karnelerini protokol üyelerinin elinden aldı. Tören, Vali Vekili Mehmet Özer ve beraberindeki protokol üyelerinin bulunduğu hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi. İstiklal Marşı okunmasının sonrasında eğitim döneminin kapanış zili çaldı.

rizede-karne-heyecani-3.jpg

rizede-karne-heyecani-2.jpg

rizede-karne-heyecani-5.jpg

rizede-karne-heyecani-6.jpg

rizede-karne-heyecani-7.jpg

rizede-karne-heyecani-8.jpg