Rize'de Kaybolan Turistlere Ulaşıldı

Rize'de Kaybolan Turistlere Ulaşıldı
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Yukarı Kavron Yaylası’nda kaybolan 3’ü Belçikalı biri İspanyol dört turiste ulaşıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, dün sabah saatlerinde Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavron Yaylası’ndan yola çıkarak Samilsal Yaylası’na giden 3‘ü Belçikalı, 1’i İspanyol toplam dört turist akşam saatlerinde 112’li yardım hattını arayarak kaybolduklarını bildirmişlerdi. Rize Sağlık İl Müdürlüğü’nün kontrolünde bölgeye Rize Offroad ve Kurtarma Takımı , Kaçkar Offroad Doğa Sporları Kulübü  AKUT, Sivil Savunma, UMKE ve uzman dağcılar sevk edildi.

İhbarın yapılmasından yaklaşık 4 saat sonra kayıp turistlere ulaşıldı ve toplam 7 saatlik operasyon sonrası bölgeyi çok iyi bilen Rize Offroad ve Kurtarma Takımı Öncüsü, Profösyönel Dağcı  İrfan Çolak ve sivil savunma ekibi kaybolan turistleri sağlıklı birşekilde jandarmaya teslim etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, “Arama kurtarma ekiplerinden aldığımız telsiz bilgisine göre kayıp turistlere ulaşıldığını, sağlık durumlarının ise iyi olduğunu öğrendik. Ancak henüz bu bilgiyi resmi olarak teyit edemedik. Arama kurtarma ekipleri ile telefon iletişimi şuan kurulmuyor. Ekiplerin Kavron Yaylası’na dönmelerini bekliyoruz” dedi.

İLGİLİ HABERİMİZ

Turistler Rize'de Kayboldu