Rize'de Kemençe Kursu Açılacak

Rize'de Kemençe Kursu Açılacak
Rize'de kemençe, taka ve nayla maketi yapım kursu açılacağı bildirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, yaptığı açıklamada, Türk süsleme sanatları ve geleneksel el sanatlarının bozulması ve yok olmasını engellemek, aslına uygun olarak öğretilerek gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için önceki yıllarda kemençe ve taka maketi yapımı kursları açıldığını belirtti.

Bu yıl kemençe ve taka maketinin yanında Rize'nin geleneksel yapısı nayla maketi yapım kursunun da açıldığını ifade eden Hocaoğlu, ''Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünün Türk süsleme sanatları ve geleneksel el sanatları kursları yönetmeliği kapsamında ilimizde gelecek ay kemençe, taka ve nayla yapım kursu başlayacak. Açılacak kurslar bölge kültürünün tanıtımında, kültür turizmin önemli bir parçası olan yerel ve bölgesel ürünlerin ulusala ve evrensele taşınmasında önemli katkı sağlayacaktır'' diye konuştu.

Kurs ile kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını yeniden canlandırması ve son ustalarından öğrenilen bilgilerle geleneğin, geleceğe doğru şekilde aktarılmasına katkıda bulunulmasının hedeflendiğini vurgulayan Hocaoğlu, ''Böylelikle yeni ustalar yetiştirilmesine olanak tanınacaktır. Kültürün kuşaklar arası aktarımı ve unutulmaya yüz tutmuş kültürel unsurların canlanması sağlanmış olacak'' diye konuştu.

Hocaoğlu, kursun 1 Şubat ile 30 Nisan tarihleri arasında düzenleneceğini, kurslara katılmak isteyenlerin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvurabileceklerini sözlerine ekledi.