Rize’de Kentsel Dönüşüm İçin Yapılan Belediye Bloklarında Sona Yaklaşıldı

Rize’de Kentsel Dönüşüm İçin Yapılan Belediye Bloklarında Sona Yaklaşıldı
Rize'de kentsel dönüşüm çerçevesinde yapımı devam eden belediye bloklarında sona yaklaşıldı.

Rize'de dolgu alanında deniz suyundan kaynaklı korozyon nedeniyle kendiliğinden yıkılacak duruma kadar gelen binaların yıkılmasıyla kentsel dönüşüm 2020 yılında yapılan kamulaştırmalarla start almıştı. Rize Merkez Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Gelişim Projesi çerçevesinde yapılacak 404 ofis ve 133 iş yeri inşaatında sona yaklaşıldı.

Geçmişteki hallerine nazaran yeni yapılacak binaların alttan hiç su almaması için özel bir gayret sarf edildiğinin altını çeken Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, "Zeminleri ve oradaki 2 kat temelleri, denizaltını, yer altı sularını düşündüğümüz zaman aslında mevcuttan çok çok ilerdeyiz. Biz buna rağmen söylediğimiz gibi inşallah yıl sonunda hak sahiplerine buraları çok güzel bir törenle teslim etmiş olacağız. Önemli olan orada inşaatın bir iki ay gecikmesinden ziyade, alttan hiç su almayan, mükemmel fiziksel bir görüntüye sahip olan bir projenin ortaya çıkması bizi daha memnun ediyor" dedi.

Yıkılan bloklarda yer alan esnafların hiçbir zorluk çıkarmamasının projeyi hızlandırdığını kaydeden Metin "Projenin bu kadar hızlı ilerlemesi esnafımızın, güzel projeleri iyi anlatıldığı zaman, iyi hissettiği ve projeye inandığı zaman ne kadar çabuk yerlerini teslim edip, belediyesine, devletine, bakanlarına, hükümetine güvendiğini gösteriyor. Yerinde, gerçek projeler devam ederse, demek ki Rize halkı, esnafı bu konuda ciddi anlamda özveriyle bunu göstermiş oldu. Birçok ilde yıkımlar, oradaki kamulaştırmalar, çok uzuyor ve inşaat sıkıntıya giriyor ama ben buradan tekrardan esnafımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Çalışmaların son durumuyla ilgili bilgiler Başkan Metin, “Belediye Bloklarının teslim tarihini 2022 yılının sonu olarak belirledik. Kaba inşaatı 15 gün içerisinde bitiyor. Bir taraftan da iç cephe ve dış cephe yapım çalışmaları devam ediyor. Millet bahçesi projesinde 15-20 gün içerisinde ihaleye hazır hale geleceğiz. Denizle buluşan bir proje olacak. Olta balıkçılığı için de mükemmel bir alan oluşacak. Yağlıtaş kentsel dönüşüm projesinde de çalışmalar hızla devam ediyor. Deniz sitesinde zemin iyileştirme işleri tamamlandı. Hafriyat çalışmaları başladı. Akabinde de katlar yükselecek. Taşlıdere kentsel dönüşümde de çalışmalar devam ediyor. Deniz Feneri Sosyal tesisimizi de bir iki ay içerisinde hazır hale getireceğiz. İçerisinde bir deniz müzesi de yapıyoruz. Çevre düzenlemesiyle birlikte şehrimizin yeni bir cazibe noktası haline gelecek.” dedi.

Katılımlarından dolayı gazetecilere teşekkürlerini sunan Başkan Metin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenleyecekleri konser, havai fişek gösterisi ve kortej yürüyüşüne tüm vatandaşları davet etti.

Başkan Metin, ayrıca, kentsel dönüşüm çalışmalarından  alt yapı çalışmalarına, sosyal tesislerden dere ıslahlarına ve sosyal ve kültürel çalışmalara kadar bir çok konuda açıklamalarda bulunan Başkan Metin, göreve geldikleri günden bu yana ekip olarak Rize için tüm gayretleriyle çalıştıklarını ifade etti.

rizede-kentsel-donusum-icin-yapilan-belediye-bloklarinda-sona-yaklasildi.jpgrizede-kentsel-donusum-cercevesinde-yapimi-devam-eden-belediye-bloklarinda-sona-yaklasildi-1.jpgrizede-kentsel-donusum-cercevesinde-yapimi-devam-eden-belediye-bloklarinda-sona-yaklasildi-5.jpgrizede-kentsel-donusum-cercevesinde-yapimi-devam-eden-belediye-bloklarinda-sona-yaklasildi-6.jpgrizede-kentsel-donusum-cercevesinde-yapimi-devam-eden-belediye-bloklarinda-sona-yaklasildi-7.jpgrizede-kentsel-donusum-cercevesinde-yapimi-devam-eden-belediye-bloklarinda-sona-yaklasildi-8.jpgrizede-kentsel-donusum-cercevesinde-yapimi-devam-eden-belediye-bloklarinda-sona-yaklasildi-8-001.jpgrizede-kentsel-donusum-cercevesinde-yapimi-devam-eden-belediye-bloklarinda-sona-yaklasildi-10.jpgzavendikli-mustafa-hoca-icin-rizede-anma-toreni-duzenlenecek-10-002.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
8 Yorum