Rize'de Kivi İçin Çalışmalar Sürüyor

Rize'de Kivi İçin Çalışmalar Sürüyor
Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'deki Ziraat Odası başkanlarıyla bir araya gelerek çayın haricinde Rize'ye ek gelir getirecek Kivi üretimi için soğuk hava deposu çalışmalarının bir an önce başlatılmasını istedi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'deki Ziraat Odaları Başkanları ile gerçekleştirdiği toplantıda Rize'de tarım alanında ve özellikle Kivi üreticiliğinin gelişmesi için atılacak adımları masaya yatırdı. Karal, Ziraat Odaları Başkanlarından kivi üretiminin geliştirilebilmesi için Rize'ye soğuk hava deposunu bir an önc ekazandırmalarını istedi.

Rize Sanayi ve Ticaret Odasında gerçekleşen toplantıya Rize'de bulunan ziraat odaları başkanlarının yanı sıra Rize Tarım İl Müdürü Şafak Bulut da katıldı.

ak-parti-rize-milletvekili-hasan-karal-rize-ziraat-odalari-baskanlari-ile-bir-araya-geldi-1.jpg

Toplantıda özellikle kivi üreticiliğinin Rize çayına bir ek gelir sağlamasına yönelik çalışmaların sürdürülmesi ve mutlaka Rize'ye bir soğuk hava deposunun kazandırılmasına dikkat çeken AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Davetimizi kırmayıp bu toplantıya katılan bütün ziraat odası başkanlarıma teşekkür ediyorum. Bu toplantının amacı, bölgemizdeki tarım faaliyetlerini gözden geçirmek ve neler yapabilir diye istişare etmektir. Bölgemizde unutulmaya yüz tutmuş bir takım tarımsal faaliyetlerimizin son zamanlarda revaçta olduğunu görmekteyiz. Bunlardan bir tanesi de dünyanın en kalitelisi namına erişmiş Rize kivisidir. Bu toplantımızda da devlet millet el ele vererek Rize çayına ek bir gelir sağlaması adına, vatandaşımızın cebine bir kaç kuruş daha girmesi adına neler yapabiliriz, Rize kivisinin piyasa şartlarını iyileştirmek konusunda ne tür adımlar atabiliriz doğrultusundadır." dedi.

Karal, Rize'de kivi yetiştiriciliğinin geliştirilmesi için bazı adımları atmak durumunda olduklarını kaydettiği açıklamasında, "Bu bağlamda bizler hükümet olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Ancak siz ziraat odalarının özellikle soğuk hava deposu konusunda organize bir şekilde çalışmaları başlatmasını ve hep birlikte bu soğuk hava deposunu Rize'mize kazandırmayı arzuluyoruz. Hep birlikte bu konuda yoğunlaşarak Rize kivisine sağlam zemini hazırlamalıyız." şeklinde konuştu.

Toplantı karşılıklı fikir alışverişleri ve Rize Tarım İl Müdürü Şafak Bulut'un brifing sunumunun ardından sona erdi.

ak-parti-rize-milletvekili-hasan-karal-rize-ziraat-odalari-baskanlari-ile-bir-araya-geldi-2.jpg