Rize'de Köy Yollarına Parapet Duvar Önlemi

Rize'de Köy Yollarına  Parapet Duvar Önlemi
Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, Rize İl Özel İdaresi olarak 2020 yılı yatırım programına aldıkları parapet duvar ve kanal çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Rize İl Özel İdaresi, kontrolsüz yağmur sularının köy yollarında oluşturduğu maddi hasarları en alt seviyeye indirmek için 2020 yılı yatırım kapsamına aldığı il genelindeki parapet duvar ve kanal çalışmalarına başladı.

ibrahim-turut-002.jpg

Meclis Başkanı İbrahim Türüt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “vatandaşlarımıza daha kaliteli ve güvenli ulaşım imkanı sunmak ve kontrolsüz yağmur sularından kaynaklı kaymaları, akmaları ve oluşabilecek afet risklerini minimize etmek amacıyla 2020 yılı yatırım programı kapsamına aldığımız parapet duvar ve kanal imalat çalışmalarına başladık. Ayrıca parapet duvar ve kanal çalışmamız sayesinde köy yollarımıza yaptığımız beton veya asfalt gibi yatırımları da korumaya almış olacağız. İl genelinde toplam 40 Km uzunluğunda olmasını planladığımız parapet duvar ve kanal çalışmalarımızı yıl içerisinde tamamlamayı ve her yıl bu şekilde önleyici tedbirler alarak ilimizdeki afet riskini azaltmayı hedeflemekteyiz” dedi.

yol-008.jpg23-077.jpg