Rize’de Kriz Merkezi Oluşturuldu

Rize’de Kriz Merkezi Oluşturuldu
Rize Valisi Ersin Yazıcı, etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde ulaşımda ve elektrik ihtiyacında aksamalar yaşandığını ifade ederek kriz merkezi oluşturduklarını kaydetti.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, il genelindeki son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Vali Yazıcı, olumsuz havanın İlimizi terk edeceği ana kadar teyakkuz halinde bulunacaklarını kaydederek, kriz merkezi oluşturduklarını ve vatandaşlarımızın  0464. 214 76 36 numaralı telefondan acil durumlarını kriz merkezine iletebileceklerini açıkladı.

ersin-yazici.20150109023429.jpgÖnceki akşam başlayan kar yağışının Rize merkez ve ilçelerinde etkili olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, başta eğitim ve ulaşım olmak üzere Rize’de hayatın olumsuz yönde etkilendiğini belirterek,  “Rize genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde ulaşımda aksamalar meydana gelmekte, bazı bölgelere de elektrik verilememektedir.  Bu yolların açılması için başta İl Özel İdare ekipleri olmak üzere belediye ve karayolları ekiplerimiz çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir. İl genelinde öncelikli ve zorunluluk arz eden yolların ulaşıma yeniden açılması için yoğun bir çalışma sürdürülmektedir. Valiliğimiz, Kriz Merkezi oluşturmuş ve bu merkezden olumsuz hava şartlarına yönelik sevk ve idare çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Kar yağışı, don ve buzlanmanın olumsuz etkilerine karşı ilgili kamu kurum ve kuruluşları gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılmış olup, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (Rize AFAD), RİKE ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları olumsuz havanın İlimizi terk edeceği ana kadar teyakkuz halde bulunacaktır.  Vatandaşlarımız bu kriz merkezimize (0464) 214 76 36 numaralı telefondan acil durumlarını iletebilirler.” dedi.

Sağlıkla ilgili 112'ye gelen bilgilerle hastalara acil müdahale edildiğini ifade eden Vali Yazıcı, “Bir yandan 112 ekipleri ağır hastalara müdahale ederken bir yandan da Offroad ekipleri güçlü araçlarıyla yanlarına sağlık personeli de alarak Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, yolu kapalı olan diyaliz hastası gibi daha stabil birçok hastaya tek tek ulaşarak adeta bu zor koşullarda güvenli ve rahat bir servis hizmeti veriyorlar.” şeklinde konuştu.

Vali Yazıcı, araç sürücülerine de uyarıda bulunarak vatandaşlardan kendilerine yardımcı olmalarını ve kesinlikle kış lastiği ve zincir olmadan trafiğe çıkılmamasını istedi.

Vali Yazıcı, ayrıca, İlin Valisi olarak canla başla çalışan herkese teşekkürlerini iletti.