Rize'de Kur'an Şöleni... Hafızlık Yarışması Türkiye Finali Rize’de Yapılacak

Rize'de Kur'an Şöleni... Hafızlık Yarışması Türkiye Finali Rize’de Yapılacak
Rize İl Müftü Vekili Ali Çakmak, erkek öğrenciler Hafızlık Yarışmasının Türkiye Finali’nin 2 Ağustos’ta Rize’de yapılacağını açıkladı.

Rize İl Müftü Vekili Ali Çakmak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur’an Kursları öğrencileri arasında düzenlediği ’Erkek öğrenciler Hafızlık Yarışması’nın Türkiye Finalinin 2 Ağustos Pazar günü saat: 10.00’da Rize Sahil Camii’nde yapılacağını açıkladı.  

Diyanet İşleri Başkanlığı, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak’ın da yarışma için Rize’ye geleceğini açıklayan Müftü Vekili Çakmak, Karadeniz Bölgesini temsilen Bölge Birincisi olarak Kur’an Kursu Öğreticisi Davut Köseoğlu’nun yetiştirdiği Rize Taşçıoğlu Camii Kur’an Kursu Öğrencisi Orhan Özbek’in yarışacağını söyledi.

Çakmak,  düzenlediği basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ülkemizde hafızlık müessesini yaygınlaştırmak ve hafızlığı genç nesillere daha iyi tanıtmak, hafızlığın benimsenir hale gelmesi için Hafızlık Yarışması düzenlediğini, düzenlenen yarışma kapsamında ise önce Türkiye geneli 7 bölgede bölge birincilerinin belli olması için yarışmalar yapıldığını daha sonra ise bölge birincilerin katılacağı yarışmada Türkiye ilk 3’ünün belirleneceği Türkiye Finalini gerçekleştireceğini söyledi.

İlk 3 seçilmesinin imtihan gereği, sistem gereği olduğunu kaydeden Çakmak, tüm hafızların gönüllerin birincisi olduğunu ifade ederek, “Bizim gönlümüzde hepsi birinci sıradalar. Hepsi Kur’an-ı Kerim’i gayet güzel okuyorlar ama her şeyde olduğu gibi burada da güzelin biraz daha güzelini bulmak, arzulamak ve onu halka duyurmak, o şekilde halkın Kur’an-ı Kerim okumasını sağlamak istiyoruz. Bu açıdan başkanlığımız bu seneki Kur’an Kursu öğrencileri arasında Türkiye Hafızlık Yarışması Erkekler Bölümünü Rizemize tevdi etti. Bu kutsal görevi, bu ulvi görevi bizlere takdir ettiği için, bizlere yüklediği için, bu işe Rizelileri ortak ettiği için biz Sayın Diyanet İşleri Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

İl Müftü Vekili Çakmak, “Hepimiz bu hizmeti bir şekilde yükseltmek için, devletin halka dini yönde eğitim veren halkı bilinçlendirme amacıyla kurulan müftülük olarak, cami cemaati, stk üyeleri olarak, namaz kılan her bir Müslüman olarak bu hizmeti birlikte yürüteceğiz. Bu hepimizin işi. Hepimiz katkı sağlarsak dinin güzellikleri daha iyi görülür, Kur’an Kurslarımız daha iyi tanıtılır, Kur’an Kursu’nun daha iyi neşvü nema bulmasına katkı sağlar. Bu amaçla biz, 2 Ağustos Pazar günü saat:10’da çay ve tatil dönemi olmasına rağmen hastalık dışında bütün planlarımızı Yüce Allah’ın kelâmullahını dinlemeye çağırdığı bugün için yapmalıyız. Bütün Rize halkını, bölge illeriyle tüm Türkiye’deki Kur’an gönüllülerini Sahil Camiinde ağırlayacağımız Kur’an ziyafetine davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin birincisinin, ikincisinin ve üçüncüsünün seçileceği Hafızlık Yarışmasına ev sahipliği yapmanın gururunu da yaşadıklarını ifade eden İl Müftü Vekili Çakmak, bu hususta Rize genelinde her türlü çalışmayı yaparak, Pazar günü Rize Sahil Camiinde yapılacak Kur’an Şöleninin tüm halkımıza duyurulması yönünde çalışmaların hızla devam ettiğini kaydederek, yerel, bölgesel ve ulusal anlamda desteğini esirgemeyen tüm yazılı ve görsel medya mensuplarına teşekkür etti.