Rize’de Kurban Pazarı Salarha’da Kurulacak

Rize’de Kurban Pazarı Salarha’da Kurulacak
Rize’de bu yıl Kurban Pazarının Salarha Deresi kenarında kurulacağı bildirildi. Kurban satışlarının ise 17 Ağustos tarihinden itibaren başlayacağı belirtildi.

1 – 4 Eylül 2017 tarihleri arasında idrak edeceğimiz Kurban Bayramı dolayısıyla Rize’de kurban satışlarının başlayacağı tarih ve kurban kesim ücretleriyle kurban pazarı alanı ve kurban kesim yerleri belirlendi.

Vali Yardımcısı Abdullah Şen Başkanlığında toplanan Rize İl Kurban Hizmetleri Komisyonunun aldığı karara göre Rize’de Kurban Pazarı olarak Rize Merkez Dağsu Mahallesi ile Merkez Yolveren Köyü sınırları içerisinde Rize Merkeze 12,5 km., sanayi kavşağından 7 km uzaklıkta bulunan Salarha Deresi kenarında anayol altında 21 dönüm kurban satış alanı, yol üstünde bulunan 6,5 dönüm otopark alanı olmak üzere toplam 27,5 dönümlük arazi kurban satış yeri olarak düzenlenecek.

Rize’de kurban kesim ücretleri büyük baş hayvan için 250 TL, küçükbaş hayvan için 120 TL olarak belirlendi.

Kurban satış yerlerinin bayramdan 15 gün öncesine kadar hazır hale getirileceği Rize’de kurban satışlarının 17 Ağustos 2017 tarihinden itibaren başlatılması kararlaştırıldı.

Öte yandan Rize Belediyesi tarafından Çiftekavak Mahallesi’ndeki eski mezbaha alanına inşa edilmekte olan Rize Belediyesi Daimi Kurban Kesim Tesisi Ve Hayvan Pazarı inşaat çalışmaları devam ederken, bu alanın 2018 yılından itibaren hizmete gireceği açıklanmıştı.

Rize İl Kurban Hizmetleri Komisyonunun aldığı kararlar şöyle:

rize-il-kurban-hizmetleri-komisyonunun-aldigi-kararlar--1.jpgrize-il-kurban-hizmetleri-komisyonunun-aldigi-kararlar--2.jpgrize-il-kurban-hizmetleri-komisyonunun-aldigi-kararlar--3.jpgrize-il-kurban-hizmetleri-komisyonunun-aldigi-kararlar--4.jpg