Rize'de Kutlu Doğum Konferansı İlgiyle Dinlendi

Rize'de Kutlu Doğum Konferansı İlgiyle Dinlendi
Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Rize İl Müftülüğü tarafından “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. Halil Altuntaş, “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans verdi.

Programa, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Rize emekli Müftülerinden İsmail Cömert, İl Müftü Yardımcıları İsmail Temel, Ali Çakmak, İlçe müftüleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, Taşçıoğlu Camii İmam-Hatibi Emrullah Köseoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın açılış konuşmasıyla başladı.

ds-001.jpg

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. Halil Altuntaş, sunduğu “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferansında sözlerine, Peygamber Efendimiz (sav)’in şefaatinin üzerimize olması ve O’nun şefaatini kazanma noktasında bizlere de salih ameller nasip olması duasıyla başladı.

Doç. Dr. Halil Altuntaş,  “İslam ahiret hayatını tanzim etmek için gelmiştir. Dünya hayatı ahiret hayatının bir fotoğrafıdır. Burası oraya yansıyacaktır. Orada Hz. Peygamber’in şefaat bayrağı altında toplanabilmek için burada da İslam gölgesi altında o mantıkla yaşamamız icap eder. Bu sebepledir ki, islamiyet insanların bir arada yaşamasını yığınlar halinde değil, topluluklar, cemaatler halinde yaşamasını ister. Kur’an’ı ve Sünneti bütünüyle çerçeveleyip hayatımızın önüne koyduğumuz zaman görürüz ki; ey insanlar yaratılmış canlı olarak değil, Allah’ın kulu insanlar olarak ve kendi aralarında özel münasebetleri olan ve bu münasebetleri vahiy ve sünnetten aldığı ışıkla düzenleyen, kendi hayatını ilahi çerçeve istikametinde yürütmeye çalışan, bu yolu yürürken de başkasının ayağına basmadan ama düşen birisi varsa onun elinden tutup ayağa kaldırarak hedefe beraberce yürüme bilinci içerisindeki insanlar olarak yaşamamızı bize göstermek, öğretmek ve fiilen yaşamak için biz Müslümanız. İçimizdeki çatışma, didişme temayüllerimizi içimize bastırıp rahmani taraflarımızı öne çıkarırsak Kur’an’ın bize sunduğu beraberce yaşama sistemini yakalamış oluruz” şeklinde konuştu.

Altuntaş, birlik ve beraberliğin önemini ayet ve hadisler ışığında açıklarken, “ecdadımız bir tek taştan duvar olmaz demiş. Aramızda yıkılmaz kara duvarlar örmeye çalışanlar olsa da Allah’u Teala’nın bizim kalbimize yerleştirdiği ünsiyet, birlik ve beraberlik sayesinde o duvarları yıkacağız” dedi.

Program sonunda emekli Müftülerden İsmail Cömert, konferansı sunan Doç. Dr. Halil Altuntaş hocaya çiçek takdiminde bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı’na gönül veren,  hayri hizmetlerde ön plana çıkan hayırseverler arasından seçilen Abdulkadir Kart, Mahmut Dabak, Sefer Kalkavan, Hızır Erdoğan, Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Cemal Sirkeci, Halil Bakırcı ve Tahsin Dokumacı’ya “iyilik ödülleri” çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez’in imzasıyla teşekkür belgesi ve “İyilik ve takva üzere yardımlaşın” ayeti ile “Kişi iyilik yapmakla huzur bulur” hadis-i şerifinin yazılı olduğu tablo hediye edildi.