Rize'de 'Lider Çocuk Tarım Kampı' Sona Erdi

Rize'de 'Lider Çocuk Tarım Kampı' Sona Erdi
Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Lider Çocuk Tarım Kampı" sona erdi.

3 gün süren kampta öğrencilere, doğa bilinci ve çevre farkındalığı, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgiler verildi.

Rize İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Lider Çocuk Tarım Kampı" adı altında ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla etkinlik gerçekleştirildi. Bu çerçevede İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği yapılarak, Rize Merkez ilçede bulunan Denizciler İlköğretim Okulundan 7, Şevket Yardımcı İlköğretim Okulundan 6, Hüseyin Yardımcı İlköğretim Okulu ile Vakıflar İlköğretim Okulundan 5 öğrenci olmak üzere toplamda 23 öğrenci kampa katıldı.

rizede-lider-cocuk-tarim-kampi-sona-erdi-(6).jpg

Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü ziyaret eden Lider Çocuk Tarım Kampı öğrencilerine Müdürlük faaliyetleri ve görevleri hakkında bilgiler verilirken, öğrencilere ayrıca"Bakliyatın Sağlık ve Beslenmedeki Önemi ve İklim Değişikliği" konulu eğitimler verilerek onların bilinçlenmeleri sağlandı. Kampa katılacak öğrencilere kompozisyon yazdırılarak Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünce kurulan komisyon tarafından kompozisyon yarışmasında ilk üçe giren öğrenciler belirlendi.

rizede-lider-cocuk-tarim-kampi-sona-erdi-(3).jpg

Öğrencilere; Rize Merkezde fide ve fidan üretimi yapan çiftçiler tarafından meyve fidanları ve sebze fideleri hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Tohum ve toprağı buluşturmanın heyecanı yaşandı. Ayrıca Rize Pazarköy'de bulunan ve baklagil dolumu yapan tesis ziyaret edilerek, baklagilleri yakından  görmeleri sağlandı. Çalışanlar tarafından öğrencilere sistemin işleyişi ile ilgili bilgiler verildi.

Kamp süresince Güneysu İlçesi Arapdüzü mesire alanına gezi programı düzenlendi. Boş bir arazide baklagil ekimi yapıldı. Çeşitli etkinlikler ve oyunlar tertiplenerek öğrencilerin eğlenmeleri sağlandı.

Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürü Şafak Bulut tarafından öğrencilere yönelik “Tarımda ve Beslenmede Bakliyatın Önemini ve İklim Değişikliği " konulu sunum yapıldı. Bulut, bakanlık tarafından düzenlenen tarım kampının öneminden bahsederek, bu tür etkinliklerin çocuklarda önemli kazanımlar sağladığını ve öğrencilere Bakanlığın ve İl Müdürlüğün faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kompozisyon yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere ödülleri verildi ve kampa katılan Lider Çocuklara Katılım Belgeleri ve çeşitli hediyelerin verilmesiyle kamp sona erdi.

Kampa katıldıkları için çok mutlu olduklarını, keyifli vakit geçirerek, yeni yerler gördüklerini söyleyen öğrenciler, bu imkanı sağlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile İl Müdürlüğüne teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devam etmesini istediler.

rizede-lider-cocuk-tarim-kampi-sona-erdi-(1).jpgrizede-lider-cocuk-tarim-kampi-sona-erdi-(2).jpgrizede-lider-cocuk-tarim-kampi-sona-erdi-(4).jpgrizede-lider-cocuk-tarim-kampi-sona-erdi-(5).jpg

rizede-lider-cocuk-tarim-kampi-sona-erdi-(7).jpgrizede-lider-cocuk-tarim-kampi-sona-erdi-(8).jpgrizede-lider-cocuk-tarim-kampi-sona-erdi-(9).jpgrizede-lider-cocuk-tarim-kampi-sona-erdi-(10).jpg