Rize'de Maçtan Sonra İbrahim Üzülmez'in 0-3 Değerlendirmesi

Rize'de Maçtan Sonra İbrahim Üzülmez'in 0-3 Değerlendirmesi
Çaykur Rizespor, evinde Altınordu'ya 3-0 kaybetti. Maçtan sonra her iki takımın teknik direktörleri açıklamada bulundu.

Spor Toto 1.Lig’in 21. haftasında Çaykur Rizespor evinde ağırladığı Altınordu’ya 3-0 mağlup oldu. Maçın ardından yaptığı açıklamada "Elimde olsa ilk yarıda 4 değişiklik daha yapardım" ifadesinde bulunan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, ’’Balıkesir ve diğer rakiplerimizin başkanlarının gözü aydın, kaybettik" dedi.

Çaykur Rizespor Teknik direktörü İbrahim Üzülmez, basın toplantısında yaptığı açıklamada, basit top kayıplarının mağlubiyetlerinde rol oynadığını söyledi. Üzülmez, "Zor olacağını biliyorduk. Koşan ve mücadele eden bir takımla karşılaştık. Bu kadar tecrübeli orta saha oyuncularım olmasına rağmen çok basit top kayıpları yaşadık. Rakip daha diriydi daha mücadele etti. Kendi içerimizde öz eleştiri yapmamız lazım. Elimde olsaydı 4 tane daha değişiklik yapardım ilk yarı. Bu kadar basit top kayıpları benim canımı sıkıyor" dedi. 

Son zamanlarda Çaykur Rizespor üzerinden algı operasyonları yapıldığını ifade eden Üzülmez, "Balıkesir ve diğer rakiplerimizin başkanlarının gözü aydın. Bugün kaybettik, Vedat gol atamadı. Bu başkanları anlamakta güçlük çekiyorum. Sen destek almadın mı belediyeden. Herkes tarafından biliniyor. Neden algı operasyonu yapıyorsunuz? Biz bu maçın üstesinden geliriz. İlk defa kaybetmedik. Senin işin gücün yokta hafta içerisinde takımımla ilgili niye açıklamalar yapıyorsun. Kendi takımın ile ilgilensene. Vedat atamadı, şimdi mutlu musun ? Balıkesir Başkanı ile ilgili biz de çok şey duyduk. Transfer tahtasını açmak için neler yaptığını duyduk. Herkes kendi takımı ile ilgilensin. Kimse bizimle uğraşmasın. Herkes kendi takımıyla ilgilensin. Biz bu mağlubiyetten ders almamız gerekiyor, onu bir kez daha belirteyim" ifadelerini kullandı. 

Ligin ilk yarısında oynadıkları Ümraniyespor maçının ardından ilginç kararlar verildiğini savunan Üzülmez, "Aldığımız 4-0'lık galibiyetin ardından rakip takımın hocasının yaptığı açıklamalar var. Bu açıklamaların ardından Ümraniyespor'un aleyhine penaltı verilmiyor. Bariz pozisyonları hepimiz görüyoruz. Bizim ise aleyhimize verilen kararlar ortada. Hakemlerimiz bizim iyi niyetimizden, aleyhlerinde konuşmamamızdan mı bize karşı bu kadar rahat? Kimse emeğimizi heba etmesin." ifadelerini kullandı.

Alınan mağlubiyete kılıf aramak gibi bir düşüncesinin asla olmayacağına dikkati çeken Üzülmez, "Uzun lig maratonunda bu tür çelmeler mutlaka takılacaktır. Bugün Altınordu bize çok iyi bir ders vermiştir. Nasıl oynanacağını göstermiştir. Bunu çok iyi anlamamız ve ders almamız lazım. Yaşanan gelişmeler farklı, bugün aldığımız sonuç çok farklı." şeklinde görüş belirtti.

ibrahim-uzulmez-005.jpg

Altınordu cephesi

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, üç hafta üst üste kazanmanın öz güveniyle Rize'ye geldiklerini kaydetti.

Çaykur Rizespor'un sahasında, kendilerinin de deplasmanda başarılı olduğunu belirten Eroğlu, "Galibiyet için gelmiştik. Takımın morali yüksekti. Hava toplarında başarılı bir ekibe karşı önlemimizi aldık. Yapacağımız hızlı hücum geçişleriyle gol bulacağımızı biliyorduk. İstediğimiz şekilde gol bulduk." diye konuştu.

Rakibin baskı yaptığı anda topa sahip olmanın önemine değinen Eroğlu, "Bunu pas yaparak kırdık. Maç 2-0'dan sonra bize döndü. Skor ile oyun formatımız da yukarı gidiyor. Dörtte dört bizim için çok büyük başarı. Bunu daha önce de yakalamıştık. Önemli olan bunu devam ettirmek." ifadelerini kullandı. 

Genç futbolcuları Oğulcan Ülgün'ün maçın son anlarını tamamlayamadığını ve hastaneye götürüldüğünü kaydeden Eroğlu, "Durumu yapılacak tetkikler sonucu belli olacak. Fibula kemiği kırık olabilir. Pozisyonda ters bastı. Bizim için çok üzücü. Galibiyet sevincimizi yaşayamadık." diye konuştu. 

huseyin-eroglu.jpg