Rize’de Mahallelinin Yol Tepkisi

Rize’de Mahallelinin Yol Tepkisi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ana yolunun 6 metreye kadar daraltılmak istenilmesi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Rize’nin Fener Mahallesi’nde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ana Kampüsü’ne giden yolun Rize Belediyesi tarafından yapılan bark ve bahçe projesi kapsamında 20 metreden 6 metreye kadar daraltılacak olması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Rize Belediyesi tarafından başlatılan çalışmanın durdurulması için imza kampanyası başlatan mahalle sakinleri “Menderes Bulvarı’ndan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne giden 20 metrelik ana yol park yapılmak üzere daraltılarak 6 metreye düşürülüyor. Bu yol hem üniversitenin, hem bin kişilik öğrenci yurdunun hem de polis lojmanları başta olmak üzere binlerce konutun bağlantı yolu. Yoğun zamanlarda 20 metre genişlikteki bu yol ihtiyaca cevap vermezken bu daraltma ile ciddi trafik sorunlarını beraberinde getirecek. Yol üzerinde açılan park alanlarından çıkmaya kalkan bir araç direk yol içerisinde manevra yapmak zorunda kalacak. Projedeki hatanın biran önce düzeltilerek bu hatadan vazgeçilmesini istiyoruz” dediler.

rizede-mahallelinin-yol-tepkisi-2.jpg

rizede-mahallelinin-yol-tepkisi-1.jpg