Rize'de Mahkeme Sonrası Arbede

Rize'de Mahkeme Sonrası Arbede
Rize'de bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına sebep olan kazanın zanlısı üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Samet T. duruşma sonrasında serbest kalınca acılı aile yakınları tepki gösterdi.

Rize'de geçtiğimiz aylarda bir kişinin ölümü ve bir kişinin de yaralanmasına sebep olan kazanın zanlısı üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Samet T.'nin yapılan duruşma sonrasında serbest bırakılmasına acılı aile yakınları tepki gösterdi.

 19810.jpg

3 Mayıs 2013 tarihinde Rize’nin Kavaklı Mahallesi yolu üzerinde akşam saatlerine yakın yaşanan olayda Samet T.’nin kullandığı otomobil, kontrolden çıkıp 41 yaşındaki Zemzem Karali ile eltisi 40 yaşındaki Meryem Karali'yi altına alıp sürüklemişti. Kaza yerinde Zemzem Karali olay yerinde ölmüş, Meryem Karali ise ağır yaralanmıştı.

Olayın duruşması bugün Rize Adliyesi'nde görüldü. Yapılan duruşma sonunda Samet T. serbest bırakıldı. Bu karara tepki gösteren karşı taraf yakınları adliye önünde polisle uzun süreli arbede yaşadılar.

1.20130703230043.jpg

Yaklaşık 30 kişilik kalabalık ile polis kuvvetleri arasında yaşanan arbede de polis biber gazı ve cop kullanarak kalabalığı dağıtmak istedi. Yaşananlar ardından kazada ölen şahısların yakınları, vatandaşlar ve basın mensupları biber gazından etkilendi. Ardından polis ekipleri adliye çevresinde geniş önlemler alarak olayların yatışmasını bekledi.

rizede-mahkeme-sonrasi-arbede-1.jpg

rizede-mahkeme-sonrasi-arbede-2.jpg

rizede-mahkeme-sonrasi-arbede-3.jpg

rizede-mahkeme-sonrasi-arbede-4.jpg