Rize'de Mahmut Hoca Sevgisi

Rize'de Mahmut Hoca Sevgisi
Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi'nin cenazesinde izdiham yaşandı. Türkiye'nin heryerinden insanlar Rize'ye akın etti.

İrşad Vakfı mütevelli heyeti üyesi Mustafa Yıldız'ın cenaze törenine İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu ile Cüppeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de katılınca Rize olağanüstü bir gün yaşadı.

Yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı törende, Mahmut Hoca’nın tek tip kıyafetli, elleri telsizli korumaları Mercedes marka otomobiline koşarak eşlik ettiler.

gg.jpg

Mahmut Hoca’yı yakından görmek isteyenler izdihama yol açtı.

Cenaze sonrası Mahmut Ustaosmanoğlu Mercedes marka otomobile binerek alandan ayrılmak istedi. Ancak kendisini görmek ve fotoğrafını çekmek isteyen çoğunluğu cüppeli ve çarşaflı kalabalık, otomobile yönelince izdiham meydana geldi.

mahmut-t.20091021072939..jpg

aaa.20091021072503..jpg

Ustaosmanoğlu’nun tek tip siyah takım elbiseli ellerinde telsiz bulunan özel korumalar ile zabıta ekipleri kalabalığı güçlükle önleyerek otomobilin ayrılmasını sağladı.

Özel korumalar, kent merkezinden çıkana kadar yaklaşık 500 metre koşarak otomobile eşlik ettiler. Kalabalık da uzun süre otomobilin peşinden koştu.