Rize’de Mangal Kömürü Tesisi Güneşten de Elektrik Üretecek

Rize’de Mangal Kömürü Tesisi Güneşten de Elektrik Üretecek
Rize Organize Sanayi Bölgesinde kurulan Çay Çöpünden Mangal Kömürü Üretim Tesisinin çatısına güneş enerjisi panelleri yerleştirilmesiyle elektrik enerjisi üretimi yapılacak.

Rize Belediyesi, Kalkandere ilçesindeki Rize Organize Sanayi Bölgesinde hayata geçirdiği Çay Çöpünden Mangal Kömürü Üretim Tesisinin çatısının güneş enerjisi panelleri ile kaplatıldığını bildirerek bu sayede güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimi yapılacağını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, ÇAYDALI Mangal Kömürü Üretim Tesisinden mangal kömürü üretiminin yanı sıra organik gübre ve elektrik enerjisi üretimi de gerçekleştireceği ve belediyeye 3 farklı kalemde gelir getireceği kaydedildi.

Çevre dostu olarak tasarlanan fabrikanın atık olarak yıllarca atıl durumda olan çay çöplerini ekonomiye kazandırdığı gibi, üretim esnasında da çevreye hiçbir zararı bulunmadığı belirtilen açıklamada, “Bir üründen üç farklı gelir elde edilen tesiste güneşten elektrik üretmek için de harekete geçildi. Yapılan hesaplamalar ve planlamalar doğrultusunda kısa sürede kendini amorti edebilecek güneş panelleri yatırımıyla belediye bütçesine ek gelir kazandırılacak.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, kurulu gücü saatte 680 kW, toplamda yıllık 786.000 kW elektrik enerjisi üretmesi planlanan projeden yıllık yaklaşık 2,5 milyon TL gelir elde edilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

caydali-mangal-komuru-tesisi-gunesten-elektrik-uretecek-5.jpg

caydali-mangal-komuru-tesisi-gunesten-elektrik-uretecek-4.jpg

caydali-mangal-komuru-tesisi-gunesten-elektrik-uretecek-3.jpg

caydali-mangal-komuru-tesisi-gunesten-elektrik-uretecek-2.jpg

caydali-mangal-komuru-tesisi-gunesten-elektrik-uretecek-1.jpg

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
7 Yorum