Rize'de MEBİZ Çalıştayı Düzenleniyor

Rize'de MEBİZ Çalıştayı Düzenleniyor
Rize'de eğitimin kalitesini arttırmak ve eğitimin tüm paydaşlarını bir araya getirerek sorunları tespit etmek ve çözüm yolları üretmek amacıyla MEBİZ Çalıştayı düzenleniyor.

Rize il genelinde eğitim öğretimin kalitesini ve verimini artırmak, eğitimin tüm paydaşlarını bir araya getirerek sorunları tespit etmek ve çözüm yolları üretmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Birleştiren ve Bizleştiren Eğitim Hareketi" sloganıyla “MEBİZ” eğitim çalıştayı düzenleniyor.

Rize’de bir otelde düzenlenen ve iki gün boyunca sürecek olan “MEBİZ” eğitim çalıştayında eğitim alanında yenilikçi yaklaşımları keşfetmek ve yeni fikirler üretmek hedeflenirken, çalıştaya; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tayyip Kahyaoğlu, İl Müdürleri, STK Temsilcileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

MEBİZ Çalıştayının açılış konuşmasını gerçekleştiren Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi "MEBİZ Çalıştayı"nı ve bu çalıştaydan çıkacak sonucu Rize'nin eğitimine yeni bir soluk getirmesi noktasında son derece önemsediğini dile getirdi.

Eğitime dair her mesele öncelikli gündemimiz olacaktır

Programda konuşma yapan Vali Baydaş göreve başladığı ilk günkü konuşmasını hatırlatarak, “Valiliğin önünde ilk göreve başlama konuşmamı yaparken, 'Eğitime dair her mesele öncelikli gündemimiz olacaktır' cümlesi ile başladım. Bu ezbere söyleniş ya da laf olsun diye söylenmiş bir cümle değil. Bunu hep beraber görev süremiz boyunca yaşayarak göreceğiz. Eğitime dair her mesele öncelikli gündemimiz olacak. Bu çalıştayı, eğitim öğretime hazırlık ve yol haritası tespit toplantısı olarak değerlendirmemiz lazım. Bende iki günlük programımı boşalttım bir masaya da kendi adımı yazdırdım. İki gün burada beraber bu meselelerin tartışmasını ve konuşmasını birlikte yapacağız. Şehrimizin her kesiminden söz sahibi olan kişilerin katılımı ile bu toplantının yapılmasını istedik. Sağ olsun Belediye Başkanlarımız, Kaymakamlarımız, Üniversitemiz, Ticaret Odalarımızdan Derneklerimize kadar ilimizin her kesiminden hemşehrimiz burada.

Eğitim öğretim sezonuna başlarken biz ne bekliyoruz? Nasıl bir yol haritası çıkaracağız? Nerelerde problemler var? Neye birlikte karar vermeliyiz ve ne şekilde yol almamız lazımın tartışmasını yapacağız. Bulabilirsek cevabını bulacağız ve yol haritasını çıkaracağız” dedi

Problemlerin temelinde yetersiz veya yanlış eğitim olduğunu göreceksiniz

Ülkelerin ve şehirlerin gelişiminde eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Baydaş, “Önümüze gelen her problemin kök sebebine indiğinizde temelinde yetersiz veya yanlış eğitim olduğunu göreceksiniz. Bu nedenle şehre dair bugün problem olarak gördüğümüz her mesele; trafikten tutun çay tarımına kadar konuşacağımız her mevzunun altında bizim eğitimle ilgili politikalarımızda bu meselelere yön vermeyişimiz çıkacak. Sorumlusunu kendimiz saymak kaydıyla. Bahane üretecek konumda değiliz. Çözüm mecrasındayız vatandaşımız ilettiği problemle ilgili bizden çözüm bekliyor. Burada bulunan herkes de bu çözümün bir parçası olarak kendisini görmeli. Bu çalıştayı o nedenle çok önemsiyorum. Her bir masadan gelebilecek kıymetli fikirlerin eyleme geçtiğini, bir zaman takviminde planlandığını hep birlikte göreceğiz ifadelerini kullandı.

Antrenörlerimizi ve beden eğitimi öğretmenlerimizi tanıyacak ve takip edeceğim

Vali Baydaş, çalıştayda yer alan Eğitim ve Spor masasına dikkat çekerek, “Bu vesile ile buradan söylüyorum; Kaymakamlarımı ve İl Müdürlerimi tanıdığım ve takip ettiğim gibi antrenörlerimizi ve beden eğitimi öğretmenlerimizi tanıyacak ve takip edeceğim. Her okulumuzda beden eğitimi öğretmenlerimizin branşlarına göre spor kulüpleri kuracağız. Ve bunun bizzat takipçisi olacağım. Bir Vali olarak bu kadar detayla ilgileneceğim ve bunu hep birlikte yapacağız. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzdeki bütün antrenörlerimizin bahar çalışma takvimini kontrol edeceğim. Tesis altyapısı olarak ilimizin hiçbir eksiği yok. Bir şehirde spor tesisi anlamında var olacak bütün tesisler Rize’de var. O zaman bize düşen şey bunun içini doldurmak, gençleri buraya yönlendirmektir. Örnek olmaktır. Yöneticiler ellerinde sihirli değnek olan insanlar değildir. Bir şey yapabiliyorsak o da çok çalışmak ve çok çalıştırabilmektir. Çok çalışacağız ve etrafımızdaki herkesten bizim gibi çalışmasını bekleyeceğiz. Bunun içinde örnek olup çok çalışmamız lazım” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mehmet Dinç tarafından konuklara "Mesleğimizden Güç Alarak Psikolojik Dayanıklılığımızı Arttırmak" konulu sunum yapıldı.

ÇALIŞTAY HAKKINDA

Pedagojik Yenilik, Akademik Başarı, Teknoloji Entegrasyonu, Mesleki Gelişim, Sosyal-Kültürel Etkinlikler ve Spor Etkinlikleri ana temalarıyla gerçekleştirilen çalıştayda; Okul Öncesi Eğitim, Temel Eğitim (İlkokul ve Ortaokul) Ortaöğretim (Akademik Din Öğretimi Mesleki Ve Teknik) Sosyal ve Kültürel Etkinlikler, Spor - Eğitim İşbirliği Özel Eğitim ve Projeler masaları yer aldı.

Oluşturulan masalarda katılımcılar onar kişilik gruplar halinde çalışma temalarını değerlendirir çözüm yolları üretir. Çalıştay sonunda atölye çalışmalarından toplanan tüm veriler Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından düzenlenerek sonuç raporu yayınlanacaktır. Sonrasında “MEBİS” çalıştay kitabı hazırlanacaktır. Hazırlanan “MEBİS” çalıştay kitabından hareketle sunulan tüm etkinlikler aylara göre planlanarak uygulanacaktır. Paydaş kurumların üzerine düşen yükümlülükler her kuruma ayrı ayrı raporlu gönderilecek ve takibi yapılacaktır.

rizede-egitimin-kalitesini-arttirmak-ve-egitimin-tum-paydaslarini-bir-araya-getirerek-sorunlari-tespit-etmek-ve-cozum-yollari-uretmek-amaciyla-5-6-eylul-tarihlerinde-ricosta-hotelde-mebiz-calistayi-duzenleniyor.jpg

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum