Rize'de MEBİZ Eğitim Çalıştayı Sona Erdi

Rize'de MEBİZ Eğitim Çalıştayı Sona Erdi
Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünce "Birleştiren ve Bizleştiren Eğitim Hareketi" sloganıyla düzenlenen “MEBİZ” eğitim çalıştayı sona erdi.

Rize'de eğitim ve öğretimin kalitesini ve verimini arttırmak ve eğitimin tüm paydaşlarını bir araya getirerek sorunları tespit etmek ve çözüm yolları üretmek amacıyla düzenlenen MEBİZ Çalıştayı sona erdi. Çalıştayda oluşturulan masalarda katılımcılar onar kişilik gruplar halinde iki gün boyunca çalışma temalarını değerlendirerek çözüm yolları üretti. Çalıştay sonucunda ise yapılan çalışma ve üretilen çözümler değerlendirildi.

Vali İhsan Selim Baydaş, çalıştayın kapanış törenindeki konuşmasında “İki günlük çalıştayın kapanışı gerçekleştiriyoruz. Ben çok keyifle katıldım ve her masada zaman geçirdim. Bu sıradan bir çalıştay olmayacak dedim. Bu bizim için bir yol haritası olacak. Çay Rize’nin gündemini belirleyen meseledir. Bir çay bahçesinin hazırlığını nasıl yapıyorsak eğitim ve öğretim sezonunun da hazırlığını aynı hassasiyetle yapmalıyız. Buradaki çalışmayı her bir kurum bir protokol olarak görecek hepimiz buradan üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğiz. Şehrin daha önce eğitimle ilgili projeleri oldu. Bir proje havuzu oluşturacağız. Devam etmemiz gerekenlere devam edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığımızın öğretmenler odası toplantıları var. Bende burada bunu yapacağım, gittiğim ilçelerde öğretmenler odası toplantısına katılacağım” ifadelerini kullandı.

Vali Baydaş, çalıştaydaki başlıklarla ilgili yapılan çalışmalar hakkında tek tek değerlendirmelerde bulundu. Şehrin değerlerini ve dinamiklerini de sürece katarak devam edeceklerini ifade ederek spor ve eğitimi bir arada yürüteceklerini, bunun içinde ilimizde gereken altyapının ve tesislerin yeterince olduğunu söyledi.

Katılımcıların belge töreni ile çalıştay sona erdi.

rizede-mebiz-egitim-calistayi-sona-erdi-foto-galeri.jpg

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum