Rize'de Mekke'nin Fethi'ne Yoğun İlgi

Rize'de Mekke'nin Fethi'ne Yoğun İlgi
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Rize Şubesi tarafından Mekke'nin fethinin 1382'inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programı, yoğun ilgi gördü.

Anadolu Gençlik Derneği Rize Şubesi'nin geleneksel hale getirdiği Mekke'nin fethi kutlamaları, yüzlerce kişinin katılımı ile İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Programa Anadolu Gençlik Derneği Rize Şubesi Başkanı Fahri Alkan, Anadolu Gençlik Derneği Bölge Başkanı Adil Malkoç, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve programda konuşmacı Prof. Dr. Kemal Sandıkçı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Karamustafa, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Hüseyin Karaman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Sekreteri Mustafa Çakır, Rize İl Müftü Yardımcısı Rüstem Can, Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Saadet Partisi Rize İl Başkanı Hasan Uzun, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Mustafa Azder, Saadet Partisi Rize İl Basın Müşaviri Ramazan Bursa, Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı İbrahim Araboğlu ve yüzlerce vatandaş katıldı. Program öncesi iki kattan oluşan salon tıka basa dolarken bazı vatandaşlar programı ayakta bazı vatandaşlar ise koridorda bağdaş kurup oturarak takip etti, onlarca kişi ise yer yokluğundan dolayı geri dönmek zorunda kaldı.

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(23).jpg

Anadolu Gençlik Derneği Rize Şubesi Teşkilat Başkanı Muhammedül Emin Kelleci ve Üniversite Komisyonu Orta Öğretim Başkanı Veli Beydilli’nin sunumunu üstlendiği gecede program, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Anadolu Gençlik Derneği Rize Şube Başkanı Fahri Alkan, Anadolu Gençlik Derneği Bölge Başkanı Adil Malkoç ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Sandıkçı birer konuşma yaptı. Programda, ayrıca, Diyanet Eğitim Merkezi İlahi Grubu tarafından ilahiler söylendi, öğrenciler tarafından şiirler okundu, Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Hocaları tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile AGD’nin tanıtım sinevizyonu ve Mekke’nin Fethi’nin sunumu sinevizyon olarak yer aldı.

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(9).jpg

Geceye binaen konuşan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Rize Şubesi Başkanı Fahri Alkan yaptığı konuşmada,”hayatın her alanını kuşatan bir inancın ve imanın mensupları olarak bu gece burada birlikteyiz, Elhamdülillah. Biz Anadolu Gençlik olarak, tüm Müslümanların kıblesi olan Kabe’nin bulunduğu, şehirlerin anası Mekke şehrinin fethini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmanın önemine inanıyoruz. Her gün, yeni güne yaralanan ya da öldürülen masum insanlara dair haberlerle uyandığımızbu dünyada yeni neslin fetih kavramının inancımızdaki yerini bilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Aynı şekilde şehit kanlarıyla sulanmış ülkemizin gündemine ekranlarla, manşetlerle, haber postallarıyla sokulan yılbaşı eğlencesi adı altındaki kokuşmuşluğa da en güzel şekilde cevap vermek için burada olduğumuzun farkındayız.” dedi.

fahri-alkan-anadolu-genclik-dernegi-rize-sube-baskani.jpg

Konuşmasında Alemlere rahmet olarak gönderilmiş bir kutlu Peygamberin, önderimiz, efendimiz, hz. Muhammed Mustafa (SAV)’nin komutasında gerçekleşen bir fethe, gerekli önemi göstermeyenlerin, elbette O’nun insanlığa getirdiği değerlerinde çok uzağında bir anlayışa sahip olduklarını bildiklerini ifade eden AGD Rize Şube Başkanı Alkan sözlerini “Biz Anadolu gençlik mensupları olarak böylesi tarihi ve önemli programlarımızla, haftalık sohbet, seminer çalışmalarımızla, asr-ı saadet derslerimizle, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine, hanımlara ve çalışan gençliğe yönelik şuurlandırma çalışmalarımızla iyinin, güzelin, doğrunun, faydalının ve adil olanın hayatın her alanında tesisi için gayretlerimizi sürdürüyoruz ve Allah’ın izniyle takatımızın sonuna kadar da sürdüreceğiz. Programımıza uzaktan ve yakından gelen tüm misafirlerimize ve kardeşlerimize hoş geldiniz diyor, gecemizin hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Allah’a emanet olun.” şeklinde tamamladı.

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi.jpg

Anadolu Gençlik Derneği Bölge Başkanı Adil Malkoç ise gecede yaptığı konuşmada, Anadolu Gençliği’nin şuurunu “Bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmaktır” mutlak gerçeğinden aldığına vurgu yaparak “Anadolu Gençlik; yıllardır önce ahlak ve maneviyat diyerek, hakkı üstün tutarak, nefis terbiyesini gündeme alarak, insanlığın iki cihan saadeti için koşturmanın adıdır.” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği’nin geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi Programının bu yıl 81 ilde 205 noktada gerçekleştiğini sözlerine ekleyen Malkoç, programın ayrıca batılılaşma sürecinin getirmiş olduğu kokuşmuş değerlere bir cevap olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: Bu program aynı zamanda batılılaşma sürecinin getirmiş olduğu kokuşmuş değerlere bir cevaptır. Siz değerli misafirlerimizin bu gece burada bizimle bulunuyor oluşu bir kimliğin en güzel şekilde ortaya konulmasıdır. AGD olarak geçtiğimiz ay Kızılcahamam’da muhteşem lise başkanları toplantısı düzenledik. 1453 lise başkanımızı 2 gün boyunca en güzel şekilde ağırladık ve onlara inancımızın temel esaslarını çok net bir biçimde aktardık. Önümüzdeki dönem bu çalışmalarımızın bereketini hep birlikte göreceğiz.

adil-malkoc.jpg

Ankara iskitler’de açtığımız Enderun Eğitim Merkezimiz çok yoğun bir şekilde fonksiyonunu icra etmeye başladı. İki ay gibi bir zaman diliminde neredeyse ülkemizin tüm üniversitelerinden gençlerimizi burada eğitime aldık. Eğitimlerimiz devam ediyor. Ayrıca yine daha çok ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik yaz ve kış etkinlikleri çalışmalarımız ülke genelinde devam ediyor. Ülkemizin her kesiminden bütün gençliğe ulaşmak ve onlara inancımızın temel değerlerini anlatmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz.

AGD olarak helal gıda ve helal kazanç seminerlerini birçok ilde gerçekleştirdiklerini ayrıca AGD’nin “Şehitler Gecemiz”, “Çanakkale Şehitlerini Anma Programları” ve “İstanbul’un Fethi Programı” çalışmalarının devam ettiğini kaydeden AGD Bölge Başkanı Adil Malkoç, ülkemizin her köşesinden sağlanacak katılımlarla bu programları en güzel şekilde önümüzdeki süreçte gerçekleştireceklerini ve hanımlara yönelik sohbet ve konferansların tüm ülke genelinde bine yakın noktada devam ettiğini ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti: Biz tüm içtenliğimizle inanıyoruz ki, Anadolu gençlik Derneği, dünyaya yeniden yön verecek, Dicle kenarındaki kuzulara kol kanat gerecek, çorbasını komşusuyla paylaşacak, kardeşlik anlayışıyla coğrafyamızı hak ve adalet anlayışı ekseninde bir ve bütün olarak tutacak ve aynı zamanda insanların özgür ve hak sahibi olarak yaşayacakları “Yeni Bir Dünya”yı kuracak kadroların harmanlandığı etkin bir teşkilattır. Bu çalışmalarda destek ve dualarınızla daima yanımızda oldunuz. Allah sizlerden razı olsun. Ayaklarımızı istikamet üzere sabit kılsın. Bu mana ile programımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diler; hak ve adalet temelli yepyeni bir İslam Medeniyeti, siz imanlı ve şuurlu kardeşlerimizin ve gençlerimizin ellerinde filizlenecektir, biiznillah. Rabbimiz yeni fetihler nasip eylesin. Geceniz Mübarek olsun.

Malkoç konuşmasını Mekke’nin Fethi Gecesine emeği geçen ve katılım gösteren Rize Şube Başkanı Fahri Alkan ve tüm yönetim kurulu üyeleri ile teşkilatlara, gençlere ve salonu dolduran yüzlerce kişiye teşekkür ederek sonlandırırken Rize’de bulunması münasebetiyle AGD Genel Başkanı Salih Turhan’ın selamını Rizelilere ileterek sonlandırdı.

Program Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Sandıkçı’nın konuşmasının ardından sona erdi.

Bu arada, dernek tarafından Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması için imza kampanyası başlatıldı.

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(22).20130101004735.jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(24).20130101004748.jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(25).20130101004800.jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(1).20130101004925.jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(2).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(3).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(4).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(5).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(6).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(8).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(12).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(11).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(13).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(10).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(14).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(15).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(16).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(7).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(18).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(19).jpg

fahri-alkan.20130101005353.jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(20).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(21).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(26).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(27).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(28).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(29).jpg

anadolu-genclik-dernegi-rize-subesi-mekkenin-fethi-programi-(34).jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

AGD ile Sandıkçı Rize’de Anzer Balı Tadında Bir Gece Yaşattı!