Rize'de Mevlid Kandili Coşkuyla Kutlandı

Rize'de Mevlid Kandili Coşkuyla Kutlandı
Rize’de Mevlid Kandili Özel Programı coşkuyla idrak edildi.

Rahmet Peygamberi Hazreti Muhammed  (SAV)’in doğumunun 1444. yıldönümü nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Rize ve ilçelerinde de camiler dolup taştı.

rizede-mevlid-kandili-coskuyla-kutlandi-12.jpg

Mevlid Kandili sebebiyle camileri dolduran genç, yaşlı, kadın, erkek herkes ellerini; bu gecenin hürmetine bağışlanmak ve Allah´ın rahmetine, Peygamberimizin şefaatine mazhar olabilmek için açtı. Âlemlere rahmet olarak gönderilen, kâinatın baş tacı, varlığımızı ve kurtuluşumuzu kendisine borçlu olduğumuz, müstesna şahsiyet, Peygamberimiz için okunan Kur´an-ı Kerim, mevlit ve ilahileri dinlerken O´nun huzurunda olmanın lezzetini tattı.

rizede-mevlid-kandili-coskuyla-kutlandi-2.jpg

Mevlid Kandili dolayısıyla Rize Müftülüğü de Rize Merkez Sahil Camiinde özel kandil programı düzenledi.

Akşam namazı sonrası Sahil Camiinde gerçekleşen programda, Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Kıraat Bölümü Kursiyerleri, Kurra hafızları ve Camii görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve İlâhiler okunarak toplu olarak selât-ü selamlar getirildi.

rizede-mevlid-kandili-coskuyla-kutlandi-8.jpg

Gecenin mahiyetini hadisler ışığında anlatan İl Müftüsü Yusuf Doğan,  Peygamber Efendimiz (SAV)’nin; “Ya saflarınızı sık tutarsınız, ya da yüce Allah birbirinize kalplerinizi ters çevirir.” (Yani aranızda düşmanlık, kin ve muhalefet girerek aranızda ayrılık baş gösterir) hadisini okuyarak birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

rizede-mevlid-kandili-coskuyla-kutlandi-1.jpg

Efendimize olan sevginin sadece sözde kalmaması ve insan hayatına tezahür etmesinin gerekliliğinden söz eden İl Müftüsü Yusuf Doğan, “Sizden biriniz, beni kendi evlâdından, anne ve babasından ve bütün insanlardan daha çok sevmedikçe, gerçek mü’min olamaz” hadisiyle O’nu çokça sevmenin önemine değindi.

Müftü Doğan, Peygamberimiz (SAV)’ye salat-ü selam getirmenin önemine de değinerek "Günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çokça salât-ü selâm getiriniz, zira sizin salât-ü selâmlarınız bana sunulur." hadisine dikkat çekerek özellikle Cuma günleri getirilen salât-ü selâmların faziletinden söz etti.

rizede-mevlid-kandili-coskuyla-kutlandi-3.jpg

Sohbeti dikkatle dinleyen ve camiyi tıklım tıklım dolduran cemaat, İl Müftü Yardımcısı Rüstem Can’ın yaptığı duaya gözyaşlarıyla amin dedi.

rizede-mevlid-kandili-coskuyla-kutlandi-9.jpg

rizede-mevlid-kandili-coskuyla-kutlandi-4.jpg

rizede-mevlid-kandili-coskuyla-kutlandi-5.jpg

rizede-mevlid-kandili-coskuyla-kutlandi-6.jpg

rizede-mevlid-kandili-coskuyla-kutlandi-7.jpg

rizede-mevlid-kandili-coskuyla-kutlandi-10.jpg

rizede-mevlid-kandili-coskuyla-kutlandi-11.jpg

rizede-mevlid-kandili-coskuyla-kutlandi-468.jpg