Rize’de Milli Gurur

Rize’de Milli Gurur
Rize’de bir okulun basketbol sahasında antrenman yapan Kick Boks sporcuları Milli Takıma yükselerek Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek.

18 - 26 Ekim 2014  tarihleri arasında İspanya’nın Bilbao şehrinde yapılacak olan Büyükler Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nda Rize Kardeşler Spor Kulubü’nün 2 Sporcusu Milli Takım Forması altında Avrupa Şampiyonu olabilmek için mücadele edecek. Milli Takıma 2 sporcu göndermesine rağmen büyük zorluklarla çalışmalarını sürdüren Rize Kardeşler Spor Kulubü, yeterli desteği alamazken antrenmanlarını da Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi Basketbol Sahasında sürdürüyor.

18-26 Haziran 2014 tarihleri arasında Gaziantep’te yapılan ‘Bay-Bayan Gençler ve Büyükler Kickboks Şampiyonası’nda kategorilerinde Türkiye şampiyonu olan Rize Kardeşler Spor Kulubü’nün Milli Sporcusu Binnur Sakal ile ilk defa Milli Takıma seçilen Gökhan Zorlu, Avrupa arenasında Milli Takım forması altında boy gösterecek.

binnur-sakal-ahmet-cebir-gokhan-zorlu-ergun-cakmakci-fotograf.jpg

İspanya’daki Şampiyona öncesi 70 kişiden oluşan Kick Boks Büyükler Bay - Bayan Milli Takımı, Avrupa Büyükler Şampiyonası için Niğde’de 10 günlük kampa girdi. Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Demirkazık Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde Milli Takım kampında yer alan 2 sporcumuz da hedeflerini Avrupa Şampiyonu olarak belirledi.

Milli Takımın yanı sıra Rize de, Milli Takıma ilk kez seçilen Gökhan Zorlu ile Kick Boksta çok sayıda Bölgesel ve Türkiye Şampiyonluğunun yanı sıra 2 Dünya Üçüncülüğü ve 1 Avrupa İkinciliği bulunan Milli Sporcumuz aynı zamanda İstanbul Esenyurt Kıraç Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Binnur Sakal’dan yeni bir zaferle beraber İspanya’daki Avrupa Şampiyonası’nda Altın Madalya bekliyor.

İspanya’daki Avrupa şampiyonasında Binnur Sakal 48 kg.’de, Gökhan Zorlu ise 51 kiloda rakipleriyle şampiyonluk mücadelesi verecek.

BASKETBOL SAHASINDAKİ ANTRENMANLA 2 TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU, 1 TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ

rize-kardesler-spor-kulubu-kick-boks-sporculari.jpg

2 sporcusu Milli Takım ile birlikte Avrupa Şampiyonasında boy gösterecek olan Rize Kardeşler Spor Kulubü Antrenörleri Ahmet Cebir ve Ergün Çakmacı, yaptıkları açıklamada, “Sporcularımızın çalışma sahaları olmadan zor şartlar altında yapılan antrenmanlar sonrası Gaziantep’te Binnur ve Gökhan'ın altın, Miraç Gencebay'ın gümüş madalya kazanması ve bu şampiyona sonrası 2 sporcumuzu Milli Takıma göndermek mutluluk ve gurur verici. Bizlere bu gururu yaşatan Binnur ve Gökhan kardeşimizin Milli Takım forması altında da Avrupa Şampiyonasında çok iyi dereceler elde edeceklerine yürekten inanıyoruz.” dedi.

ahmet-cebir-mirac-gencebay-binnur-sakal-gokhan-zorlu-ergun-cakmakci.jpg

BİRAZ DESTEKLE AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU RİZE’YE GELİR

Rize İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Mustafa Çelik’in şampiyona öncesi verdiği destekten dolayı Çelik’e teşekkürlerini ileten antrenörler Cebir ve Çakmakçı, bu desteğin süreklilik haline getirilmesi ve kulüp bünyesinde yer alan diğer yetenekli sporcu kardeşlerine de destek çıkacak kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, çeşitli reklamlara milyon dolarlar aktaran özel sektörün güçlü isimlerinin olması halinde Rize’nin Kick Boks sporunda önünün açık olduğunu ve Türkiye Şampiyonluklarının yanı sıra Avrupa ve Dünya Şampiyonluğunu da Rize’ye getirebileceklerini kaydetti.

Öte yandan Binnur Sakal ile Gökhan Zorlu’nun altın madalya, Miraç Gencebay’ın Gümüş Madalya kazandığı Gaziantep’teki ‘Bay-Bayan Gençler ve Büyükler Kickboks Şampiyonası sonrası sporcularımız antrenörleri Ahmet Cebir ve Ergün Çakmacı ile birlikte Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik tarafından makamda kabul edilmişti.

ahmet-cebir-mirac-gencebay-gokhan-zorlu-mustafa-celik-binnur-sakal-ergun-cakmakci.jpg