Rize'de Minibüsçülere AB Standardı

Rize'de Minibüsçülere AB Standardı
Rize Şehir İçi Minibüsçüler Kooperatifi, Rize'de minibüsçülerin hizmet kalitesini artırmak amacıyla AB kurallarını aratmayan kuralları uygulamaya başladı.

Rize Şehir İçi Minibüsçüler Kooperatifi hizmet kalitesinin arttırmasına yönelik belirlediği “minibüs şoförlerinin alışkanlıklarına ters” kurallar ile dikkat çekiyor.

Rize Şehir İçi Minibüsçüler Kooperatifi, hizmet kalitesinin ve müşteri memnuniyetinin arttırılması için tüm üyelerine devletin belirlediği kanun ve kurallara uyma zorunluluğu getirirken, kendi belirlediği kurallar ile de dikkat çekiyor. Trafik kurallarına uymayarak ceza yiyen minibüs şoförleri ikinci bir cezayı da kooperatiften alıyor.

Rize Şehir İçi Minibüsçüler Kooperatifi üyesi sürücüler tek tip ve temiz kıyafetler giymek zorunda. Araçların içerisinin temiz tutulması zorunluluğu da var. Ayrıca sürücülerin araçlarında havalı korna ve gereksiz ışık sistemleri kurmaları yasak. Sürücülerin araçta sigara içmeleri ve teyp açmaları da yasak. Kooperatifin belirlediği 30 maddelik yasaklar arasında şoförlerin yolcular ile tartışmasına da mani.

Alışıla gelmiş minibüsle yolcu taşımacılığının istenmeyen özelliklerini ortadan kaldıran bu kurallara uymamanın cezası da ağır. Kurallara uymayan şoförler 1 gün ile 5 gün arasında yolcu taşımama cezasına çarptırılabiliyor. Kooperatif bünyesinde şoförlük yapacak adaylardan en az lise tahsili ve sabıka kaydı gibi evraklarda isteniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şehir İçi Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Sultan Dinç, Rizelileri en iyi hizmeti verebilmek ve müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkartmak için bu kararları aldıklarını belirterek, “Biz aileleri taşıyoruz. Vatandaşlarımızın can güvenliği de bize emanet. Yaptığımız işin bilinci ve sorumluluğundayız. Bu kurallardan müşterilerim kadar şoförlerimiz de memnun” şeklinde konuştu.

dolmus-minibus.jpg