Rize'de Mucizevi Bir Ameliyat Daha!

Rize'de Mucizevi Bir Ameliyat Daha!
Rize’de çay motoruyla ayağını kesen vatandaş, kopan ayağına başarılı geçen ameliyatla yeniden kavuştu.

Rize'de 54 yaşındaki Erol Duman'ın çay budarken kopan ayağı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Op. Dr. Süleyman Taş ve ekibi tarafından 10 saat süren başarılı bir mikrocerrahi operasyon ile eski yerine nakledildi.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Op. Dr. Süleyman Taş, yaptığı açıklamada: ''17 gün önce çay budaması yaparken ayağı kopan hastamız olaydan 2 saat sonra acil servisimize başvurmuştu. Kopan ayağı uygun şartlarda saklanarak tarafımıza ulaştırılmıştı. Hastamızı acil olarak ameliyata aldık ve 10 saat süren başarılı bir operasyonun ardından hastamız tekrar ayağına kavuştu. Hastamızın ayak bileği önü seviyesinden kopan ayağının kemiklerini yerleştirdikten sonra ayağın 4 ana damarını, 4 ana sinirini ve parmakları oynatan kirişlerini mikrocerrahi teknik ile diktik.'' dedi.

erol-duman-rizede-mucizevi-bir-ameliyat-daha-2.jpg

Yüksek taban deformitesi de düzeltildi

Dr.Taş, hastanın Latince 'Pes cavus' rahatsızlığı diye bilinen yüksek taban hastalığı kaynaklı ayak şeklinin bozuk olması nedeniyle nakil işleminin zor olduğunu ancak buna rağmen başarılı bir şekilde ayağı yerine diktiklerini ve hatta yüksek taban deformitesini de düzelterek hastanın eskisinden daha iyi bir ayağa sahip olacağını belirtti. Dr.Taş şöyle devam etti:''Hastamız ameliyatı geçireli 17 gün oldu, yerine naklettiğimiz ayağın kan dolaşımı, hissi ve hareketleri gayet iyi. Erol beyi 2 hafta sonra burdan yürüyerek taburcu edeceğiz.''

Süre çok önemli

Dr.Taş, ayak ve kol kopmaları gibi büyük uzuv kayıplarında geçen sürenin çok önemli olduğunu belirtti. Dr.Taş, Parmak kopmalarında, kopan parmak 12 saat içerisinde mikrocerrahi ile yerine dikilebilirken, ayak ve kol gibi uzuvların daha fazla doku ve kas içermesinden dolayı bu sürenin 4-6 saate kadar indiğini açıkladı.

Bu ameliyat Rize'de ilk kez yapıldı

Dr.Taş, Türkiye'de mikrocerrahi merkezi ve bu konudaki uzman sayısının az olduğunu ifade etti ve bu ameliyatı Rize' de ilk kez yaparak bir ilke daha imza attıklarını belirtti.

erol-duman-rizede-mucizevi-bir-ameliyat-daha-1.jpg

Kopan ayağı ameliyat ile yerine dikilen Erol Duman ise çay motoru ile budama yaparken aniden boşluğa düştüğü belirterek, ''Zaten iki ayağımda da halk tabiri ile yüksek taban vardı. Bu yüzden askerliği bile kısa dönem yaptım. Çay budaması yaparken, makas ayağımı aldı. Sonrasını hatırlamıyorum. Ayağıma kavuşacağımı düşünmüyordum. Sonra hocamız beni uzun süren bir ameliyata aldı. Şuan ayağımı hissedebiliyorum. Ayağım bu sayede eskisine göre daha düzgün oldu. İnşallah diğerini de ameliyat ile düzelttirip, daha sağlıklı yürüyeceğim. Doktoruma teşekkür ediyorum. Allah devletimizden razı olsun'' dedi.

erol-duman-rizede-mucizevi-bir-ameliyat-daha-5.jpg

erol-duman-rizede-mucizevi-bir-ameliyat-daha.jpg