Rize’de Muhtarlar AFAD Gönüllüsü Oluyor

Rize’de Muhtarlar AFAD Gönüllüsü Oluyor
Rize'de, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yürütülen "Muhtarlar AFAD Gönüllüsü Oluyor Projesi" kapsamında eğitimlerini tamamlayan 154 muhtar, Destek AFAD Gönüllüsü kartı almaya hak kazandı.

Muhtarları afetlere hazırlık konusunda bilinçlendirmek ve afetlerde profesyonel ekiplere destek olabilecek bilgi ve beceriye sahip hale getirmek amacıyla verilen eğitimlerde, muhtarlara afetlerin türleri, afetlere hazırlık, afet sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler, afetlerde arama kurtarma, ilk yardım, yangın, çadır kurma, insani yardım ve psikososyal destek gibi konularda bilgi ve uygulamalı eğitim verilmektedir.

AFAD eğitmenleri tarafından verilen eğitimler sonunda muhtarlara sertifikaları ve Destek AFAD Gönüllüsü kartları yetkililer tarafından takdim edildi.

rizede-muhtarlar-afad-gonullusu-oluyor-1.jpg

rizede-muhtarlar-afad-gonullusu-oluyor-2.jpg

rizede-muhtarlar-afad-gonullusu-oluyor-3.jpg

rizede-muhtarlar-afad-gonullusu-oluyor-4.jpg

rizede-muhtarlar-afad-gonullusu-oluyor-5.jpg

rizede-muhtarlar-afad-gonullusu-oluyor-6.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum