Rize’de Muhtarlar Derneği Yeni Başkanını Seçiyor

Rize’de Muhtarlar Derneği Yeni Başkanını Seçiyor
Rize Muhtarlar Derneği, Olağanüstü Genel Kurur kararı almasının ardından bugün yeni başkanını seçiyor. Genel Kurulda 3 aday yarışıyor.

Rize Muhtarlar Derneği’nin İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurul başladı. Engindere Mahalle Muhtarı Mustafa Mavi ile birlikte 3 adayın yarıştığı seçimde oy verme işlemi saat: 16.00’da sona erecek.

Divan Kurulu Başkanlığına Türkiye Muhtarlar Birliği Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu’nun seçildiği kongre, İstiklal Marşının okunması ve açılış konuşmalarıyla başladı.

rize-muhtarlar-dernegi-yeni-baskanini-seciyor.jpg

rize-muhtarlar-dernegi-olaganustu-genel-kurul.jpg

Olağanüstü Genel Kurulda bir konuşma yapan Dernek Başkan Adayı Engindere Mahalle Muhtarı Mustafa Mavi, dernek yönetiminin birlik, beraberlik, dayanışmacı gücünü kaybettiğini ifade ederek, Dernek Yönetiminin gerçekleştiremediği muhtarlar arasında birlik ve beraberliği sağlamak, muhtarlar arasında köprü görevini üstlenmek için başkanlığa aday gösterildiğini kaydetti.

mustafa-mavi-rize-muhtarlar-dernegi-baskan-adayi.jpg

46 muhtarın dernek yönetimince küstürüldüğünü kaydeden Mustafa Mavi, dernek başkanlığına seçildikleri taktirde 46 mahalle muhtarını da derneğe davet ederek, dernek üyesi olmalarını sağlayacaklarını belirterek, bundan sonra daha güzel bir Rize Muhtarlar Derneği’nin olacağını ifade etti.

Seçimden zaferle ayrılacaklarına inandığını kaydeden Başkan Adayı Mavi, muhtarların birbirini tanımadığını belirttiği konuşmasına başlarken, dün vefat eden Muhtarlar Derneği Kurucularından İzzet Telci’ye Allah’tan rahmet dileyip Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. Yıldönümünü kutladıktan sonra “Muhtarlar arasında bir  dayanışma yoktur. Birbirimizi tanımıyoruz. Şu anda 46 muhtarımız maalesef derneğe üye değildir. Öyle veya böyle nedenlerden dolayı derneğimize üye olmadılar. Biz bunları ötekeleştirmeyeceğiz, onları derneğimize kazandıracağız, hiçbir zamanda derneğe üye olmadıkları için onları dışlamayacağız. Birlik beraberlik içerisinde çalışmalarımız yürüteceğiz.” Diye konuştu.

Rize Muhtarlar Derneği’nin mevcut yerinin utanç duyulacak bir binada faaliyette bulunduğunu kaydeden Mavi, bu yerin Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketine yakışmadığını belirterek, dernek başkanı seçilmesi halinde ilk icraatlarının içerisinde nikah törenlerinin de gerçekleşebileceği, muhtarları sokak ve cadde köşelerinden kurtarıp birlik beraberlik içerisinde bulunabilecekleri lokal, sohbet odalarının yer alacağı bir mekan tahsis edeceklerini belirtti.

mustafa-mavi-(2).jpg

Muhtarların birçok sorunu olduğunu kaydeden Mustafa Mavi, bunlardan birinin de Çaykur tarafından muhtarlara  dayattırılan alım yeri sorunu olduğunu ifade ederek muhtarların zaman zaman kendi ceplerinden zaman zaman ise üreticiden topladıkları paralarla alım yeri ihtiyaçlarını giderdiklerine vurgu yaparak bu sorunun çözüme kavuşturulması için çalışacaklarını kaydetti.

Mevcut Rize Muhtarlar Derneği yönetiminin bürokratlardan ve Ankara’dan yeteri kadar yararlanamadığını sözlerine ekleyen Mavi,  başkanlığa seçildikleri zaman güçlü bir dernek yönetimi ile bunun tersine döneceğini belirtti.

Yapılan araştırmalarda Rize’deki gençlerin 5’te birinin uyuşturucu bağımlısı haline geldiğini kaydeden Mavi, bu konuda bazı muhtar arkadaşlarıyla Rize İl Emniyet Müdürlüğü ile güzel çalışmalar içerisinde bulunduklarını ve birlikte bir çok çalışma gerçekleştirdiklerini ancak Milli Eğitim ve Müftülük ile aynı koordinasyonu bir türlü sağlayamadıklarını fakat Rize Muhtarlar Derneği başkanlığına seçilmesiyle birlikte bu konuda da çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Mavi konuşmasının devamında ise muhtarların sorunlarını dile getirmeye devam ederek, mevcut yönetimin bu sorunlara kayıtsız kalarak çözüm üretemediğinden, muhtarlar arasında birlik beraberliği sağlayamadığından aday gösterildiği ve başkanlığa seçilmesiyle de Rize Muhtarlar Derneği’nde her şeyin çok daha güzel olacağını kaydetti.

mustafa-mavi-(1).jpg

Genel Kurulda ayrıca, Dernek Başkanı Mustafa Erbaş ve Vedat Aydın da aday oldu.

mustafa-mavi-mustafa-erbas-vedat-aydin.jpg