Rize’de Muhtarlar Derneğinde Şok İstifalar

Rize’de Muhtarlar Derneğinde Şok İstifalar
Rize Muhtarlar Derneğine üye 14 köy ve mahalle muhtarı dernekten istifa etti.

Rize’de nüfusun yoğun olduğu Tophane, Müftü, Engindere, Gülbahar, Eminettin, Paşakuyu, Reşadiye ve Taşlıdere Mahallelerinin de aralarında yer aldığı 14 mahalle ve köy muhtarı, Rize Muhtarlar Derneğinden istifa etti.

Rize Muhtarlar Derneğinde uzun bir süredir devam eden kargaşa 14 mahalle ve köy muhtarının istifasıyla devam etti. Önümüzdeki günlerde ise istifaların artacağı belirtilirken, Rize Muhtarlar Derneğinden istifa eden muhtarların; kısa bir süre önce derneğe üye olmayan 20 muhtar tarafından kurulan Rize Merkez Muhtarlar Derneğine üye olacakları bilgisine ulaşıldı.

rize’de-muhtarlar-derneginde-sok-istifalar-1.jpg

Rize Muhtarlar Derneği’ni sert sözlerle eleştiren ve Rize Muhtarlar Derneği’nin birlik ve beraberlikten uzak bir yönetim anlayışı içerisinde bulunarak dernek yönetiminin muhtarlardan kopuk bir tavır sergilediğini ifade eden  Engindere, Müftü, Tophane, Pehlivantaşı, Gülbahar, Eminettin, Çorapçılar, Dağınıksu, Paşakuyu, Taşlıdere, Taşlıkköy, Söğütlü, Reşadiye ve Değirmendere Muhtarı, dernek yönetimine istifalarını belirten dilekçelerini sundu. Rize Muhtarlar Derneğinden istifaların önümüzdeki günlerde devam edeceğini kaydeden muhtarların Rize Merkez Muhtarlar Derneğine üye olacakları öğrenildi.

Rize Muhtarlar Derneğinde yaşanan sıkıntı nedeniyle dernek 30 Ekim 2016 tarihinde olağanüstü kongreye gitmek zorunda kalmış ve olağanüstü kararı aldıran muhtarlardan olağanüstü kongrede 2 aday çıkması nedeniyle mevcut başkan muhalefetin oylarının bölünmesi dolayısıyla yeniden dernek başkanı seçilmişti.

rize’de-muhtarlar-derneginde-sok-istifalar-2.jpg