Rize'de Muhtarlar Federasyon Çatısı Altında Birleşiyor

Rize'de Muhtarlar Federasyon Çatısı Altında Birleşiyor
‘Rize Muhtarlar Derneği Federasyonu’nu kurma çalışmalarını başlatan Rize Merkez İlçe Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş ve beraberinde...

Rize Merkez İlçe Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş ve beraberinde diğer ilçelerin muhtarlar derneklerinin başkanları ile birlikte Rize Valisi Nurullah Çakır’ı Makamında ziyaret ettiler.

İl Mahalli İdareler Müdürü Şakir Kurk’un da hazır bulunduğu ziyarette Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Erbaş, yaptığı açıklamada; “Rize Merkez ve ilçelerinde faaliyette bulunan muhtarlar dernekleri bir araya gelerek ‘Rize Muhtarlar Derneği Federasyonu’nu kurma çalışmalarımızı başlattık. Bizler bu oluşuma start vermişken, siz değerli Valimizi de ziyaret ederek, konu hakkında bilgilendirmede bulunmayı uygun bulduk” dedi.

rize-merkez-ve-ilcelerindeki--muhtarlar-derneklerinin-baskanlari-vali-cakir’i-ziyaret-etti-2.jpg

Vali Çakır, ziyaret esnasında yaptığı açıklamada; “Zamanın değişmesiyle birlikte, yeni oluşumlara ihtiyaç duyulmakta ve var olan kurumlarda da revizyona gidilmektedir. Bu tür yenilenmelere toplumumuzun açık olması gerekir. Demokrasinin avantajı saydığımız sivil toplum kuruluşlarının kendi rollerini de doğru algılayıp, görev tanzimi ve çerçevelerini de kalmalarının gerekliliğini önemsediğimi ifade etmek istiyorum. Toplumun en ücra kesimine kadar ulaşan, vatandaşların dertlerini ve sıkıntılarını bilen, yönetsel anlamdan ziyade bir kanaat önderliği ve devlet ile millet arasındaki bağı kuran muhtarlarımızın, muhtarlık kelimesinin kelime anlamının açılımında var olan tanımlara ve kavramlara mutabık olmaları gerektiğinin de farkındayız” dedi ve bu süreçte yapacakları çalışmalardan dolayı da muhtarlar derneği başkanlarına başarılar diledi.

rize-merkez-ve-ilcelerindeki--muhtarlar-derneklerinin-baskanlari-vali-cakir’i-ziyaret-etti-1.jpg