Rize'de Muhtarlar Seçimini Yaptı. Mavi ile Olağanüstü Kongreye Gidiyorlar

Rize'de Muhtarlar Seçimini Yaptı. Mavi ile Olağanüstü Kongreye Gidiyorlar
Rize Muhtarlar Derneği’nde yaşanan çatlak, Derneği olağanüstü kongreye götürüyor. Kongre öncesi Muhtarlar birleşerek Engindere Mahallesi Muhtarı Mustafa Mavi’yi aday göstererek Mavi’yi destekleme kararı aldı.

3 yılda  bir gerçekleşen Rize Muhtarlar Derneği seçimleri Olağanüstü Kongre Kararı alınmasıyla 1,5 yıl önce yarın (Pazar günü) yapılacak. Rize Muhtarlar Derneği seçimi öncesi muhtarların destekleyip aday gösterdiği Engindere Mahalle Muhtarı Mustafa Mavi, Rize Muhtarlar Derneği’nin yeni başkanı olmaya çok yakın…

15 Şubat 2015 tarihinde 10. Olağan Kongresini gerçekleştiren Rize Muhtarlar Derneği’nde, eski muhtarların da derneğe üye yapılarak oy kullanmalarıyla başlayan çatlak, mevcut yönetimin muhtarların görüş ve önerilerini dikkate almaması ve muhtarların sorunlarına çözüm üretememesi ile devam ediyordu. Dernek çatısı altında patlayan bu çatlak son olarak Rize Muhtarlar Derneği’nin Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile yaptığı toplantıda da kendini göstermiş ve 46 mahalle muhtarından Rize’nin nüfus yoğunluğunun bulunduğu 25 mahalle muhtarı dernek yönetimini protesto ederek toplantıya katılmamıştı.

Dernek yönetiminden rahatsız olan Mahalle Muhtarları bir araya  gelerek önce dernek tüzüğünün değiştirilmesini sağladı ve eski muhtarların oy verme işlemlerini iptal etti ardından da olağanüstü kongre kararı aldırttı.

87 üyeye düşen Rize Muhtarlar Derneğinde 45 muhtarın olağanüstü kongre kararı alınması yönündeki imzalarının ardından Rize Muhtarlar Derneği Olağanüstü Kongre kararı almak zorunda kaldı.

Kongre kararı aldıran Mahalle Muhtarları, Engindere Mahalle Muhtarı Mustafa Mavi isminde birleşerek Mustafa Mavi’yi aday gösterdi ve Mavi’yi destekleme kararı aldı.

Yarın (Pazar günü) İsmail Kahraman Kültür Merkezi Küçük Salon’da saat: 10.00’da yapılacak kongrede Mustafa Mavi ve mevcut başkan Mustafa Erbaş ile birlikte 3 aday yarışacak.

Muhtarların desteği altında seçime giren Mustafa Mavi’nin Rize Muhtarlar Derneği’nin yeni başkanı olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERİMİZ

Muhtar Olmayanların Oylarıyla Muhtarların Derneğine Başkan Seçildi