Rize’de Müzik Resitali

Rize’de Müzik Resitali
Rize Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençlik Korosu Konseri dinleyicileri mest etti. Konserde 9 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Seyranur Durmuş ise keman resitali sundu.

Rize Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Şef Murat Bıçakçı'nın yönetimindeki Gençlik Korosu Konseri Rize’deki sanatseverleri büyüledi. Konser sonunda kısa bir konuşma yaparak sanatçıları tebrik eden Vali Çakır, Şef Murat Bıçakçı’ya plaket ve çiçek verdi. Çakır, ayrıca, sanatçılar adına da gruptan iki kişiye çiçek vererek başarılar diledi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere Rize Valisi Nurullah Çakır, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İsmet Cansaran ve eşi Elif Aşkın Cansaran, Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan’ın Eşi Canan Aslan, Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Halk Eğitim Müdürü Osman Bahri Gülal ve çok sayıda sanatsever dinleyici katıldı.

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-6.jpg

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-2.jpg

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-1.jpg

“”Çile Bülbülüm”, “Çökertme”, “Elbet Birgün Buluşacağız”, “Aşkı Seninle Tattı Hicranla Yandı Gönül”, “Karanfil Oylum Oylum, Geliyor Selvi Boylum”, “Aşkımla Oynama Kumar Değildir”, “Hayat Sevince Güzel”, “Tadı Yok Sensiz Geçen Ne Baharın Ne Yazın” adlı eserlerin de yer aldığı repertuarda çeşitli makamlara ait 15 eser Gençlik Korosu tarafından koro ve solo olarak seslendirildi.

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-3.jpg

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-4.jpg

Programda ayrıca bir sürprize yer verilerek Reşadiye Zihni Derin İlköğretim Okulu öğrencisi 9 yaşındaki Seyranur Durmuş tarafından keman resitali sunuldu. Dinleyiciler, beğeniyle takip ettikleri programda zaman zaman eserlere de eşlik ederek koro ile beraber türküleri seslendirdi, bol bol koro ekibini alkışladı.

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-9.jpg

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-5.jpg

Vali Çakır ise program sonunda yaptığı konuşmada Şef Murat Bıçakçı yönetimindeki koro ekibini tebrik ederek başarılar diledi. Sanatın ulvi bir değer taşıdığını ifade eden Vali Çakır, bu tür programlara mümkün olduğunca katılmaya çalıştığını ancak zaman zaman diğer programlarla çakıştığından üzülerek katılamadığını ancak Rize’deki sanatseverlerin böyle ulvi programlara katılarak sanatçılara destek vermeleri gerektiğini söyledi.

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-25.jpg

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-7.jpg

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-8.jpg

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-10.jpg

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-11.jpg

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-12.jpg

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-13.jpg

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-14.jpg

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-15.jpg

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-16.jpg

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-17.jpg

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-18.jpg

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-19.jpg

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-21.jpg

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-22.jpg

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-24.jpg

rizede-genclik-korosu-konseri-mest-etti-23.jpg