Rize'de Narkotim Kuruldu

Rize'de Narkotim Kuruldu
Rize Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Narkotik Tim Polisi (NARKOTİM) oluşturuldu.

Rize İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Uyuşturucu ve Uyarıcı Maddelerle daha etkin mücadele edilebilmesi için 05-06-2015 tarihli Bakanlık Onayı ile Uyuşturucu İle Mücadele Daire Başkanlığı kurulduğu hatırlatılarak, bu kapsamda Rize l bazında hizmetlerin yürütülmesi amacıyla 26.11.2015 tarihli Valilik Onayı ile Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmalara başlanıldığı kaydedildi.

Açıklamada NARKOTİM’in görevlerinden kısaca şöyle bahsedildi:

Bu Şubenin temel görev alanını; yapılan doğru analizlerle suçun odağı haline gelen bölge, mahalle, sokak, okul önü/çevresi ve alanların tespit edilerek bu bölgelerde yürütülen polisiye tedbirlere ilave olarak narkotik polisinin sokaktaki etkinliğini artırmak ve bu bölgeleri ıslah etmek,

Vatandaşlarımız ile narkotik polisi arasında kolay/pratik kurulabilir bir ağ ve diyalog oluşturulmasıyla suçların azalmasını sağlamak,
İlgili tüm kurum/kuruluşlar ve toplumun her katmanıyla, işbirliği/dayanışma içerisinde, suçun mağduru veya müptelası olan bireyleri topluma kazandırarak, sosyal bilinçlendirme faaliyetlerini yürütmek oluşturmaktadır.

”Okul Güvenliği Projesi” Kapsamında;

İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasında kurulan koordineli çalışmalar çerçevesinde, okulların açılmasından sonra il merkezindeki 33 okulumuzda güvenlik açısından oluşabilecek sorunları çözmek üzere “Okul İrtibat görevlisi polisi ”görevlendirmeleri yapılmıştır.

Okulla ilişiği olmayıp, okul çevresinde toplanan şahısların okul çevresinden uzaklaştırılması ve karara uymayanlara idari para cezası uygulanması Valilik kararı gereği yapılmaktadır” böylece okullar civarındaki okulla ilişkisi olmayan suç teşkil edebilecek kişiler hakkında kabahatler kanunu doğrultusunda idari para cezası kesilmektedir. 18 yaşından küçük çocukların ailelerine para cezası bildirimleri gönderilmektedir.

Tüm bunların yanında yaşanan yoğun trafik akışını düzenlemek ve üzücü kazaların önüne geçebilmek amacıyla her okulun giriş ve çıkışlarında görevlendirilen trafik ve Asayiş ekipleri aracılığıyla öğrencilere yardımcı olunmaktadır.
Öğrencilerin huzur ve güven içerisinde eğitim ve öğretimlerini sürdürmelerini sağlamak ve zararlı alışkanlıklarından korumak amacıyla gerçekleştirilen bu çalışmalarımızı yeni kurulan “Uyuşturucu ile Mücadele ve Narkotik Timlerle” daha da  güçlü hale getirileceği,

25.12.2015 tarihinde alınan arama kararına istinaden, İl merkezinde bulunan okulların giriş ve çıkışları, oyun salonları, İnternet kafeler ve metruk binalarda suç unsuru oluşturabilecek kişiler ve yerlere yönelik yaklaşık 100 kişilik personelimizle okul çıkış saatlerinde genel huzur ve güven uygulaması gerçekleştirilmiştir.

Faaliyetlerimiz süresince okullarımız ve çevresinde oluşabilecek her türlü istenmeyen olumsuz davranışların önüne geçebilmek amacıyla çok yönlü faaliyetlerimiz ilerleyen süreçte de kararlılıkla devam ettirilecektir.